вече няма да са задължени да издават анонимните си източници

...
вече няма да са задължени да издават анонимните си източници
Коментари Харесай

Журналистите вече ще могат да пазят източниците си на информация дори от съда

вече няма да са задължени да издават анонимните си източници на информация даже при правосъдно дело. Това планува смяна в Закона за радиото и малкия екран, призната в сряда от Министерския съвет, оповестява. Сегашните текстове на закона плануват пред съд да бъдат разкривани източници, което води до обвинявания към България от европейските институции, че по този начин се заплашва свободата на словото.
Медиите ще би трябвало да се придържат към етични кодекси за саморегулация, за първи път се записва в Закона за радиото и малкия екран. В него е включен етичният кодекс, написан от фондация “Национален съвет за журналистическа нравственос ”.
 Медии без маски: Политическият напън се усилва, приходите на публицистите понижават Медии без маски: Политическият напън се усилва, приходите на публицистите понижават
Асоциацията на европейските публицисти – България (АЕЖ) показа петото следващо изследване за свободата на словото в България. П...
Платформите за видеосподеляне, сходни на YouTube, които имат регистрация в България, към този момент ще подлежат на надзор от Съвета за електронни медии, планува друга от поправките в закона, утвърдени от държавното управление. Извън регулацията остават вестникарските уеб сайтове, които също популяризират аудио-визуално наличие. Видеоплатформите ще би трябвало да се записват в Съвет за електронни медии до 2 месеца след приемането на закона от Народното събрание и влизането му в действие.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР