Вече няколко месеца тонове пръст и скална маса препречват пътя

...
Вече няколко месеца тонове пръст и скална маса препречват пътя
Коментари Харесай

Жители на м-ст “Сотира” във Варна все още нямат достъп до домовете си

Вече няколко месеца тонове пръст и скална маса препречват пътя до домовете на живущите в околност “Сотира ” 
В този регион на местността „ Сотира ” живеят 10 фамилии. Всички те обаче се постанова всекидневно да минават през редица трудности, с цел да стигнат до домовете си, а повода – нови притежатели на парцел, които строят кооперация безусловно на улицата.

„ Това, което сме създали, с цел да можем да прекосяваме, е един насип с 15 метра скат надолу ”, изясни пред NOVA Петко Ников, гражданин на местността.

„ Ние сме принудени да минаваме през непознат парцел, откакто тази жена засипа пътя, който съществува. И по нотариален акт аз гранича с път ”, изясни Светомир Стойков.

С пътя граничат и всички съседи, само че съгласно общината секторът, който се загражда, не е част от улица „ Мария Николова ”, а е частна благосъстоятелност и по този начин на процедура излиза, че улица в този регион няма.

„ Те желаят и пишат, че общината не дава акт за благосъстоятелност на тази улица. Такъв филм няма! Нито една улица във Варна и в България. Тя е общинска благосъстоятелност или има подобен акт за благосъстоятелност ”, счита Петко Ников. „ Тази улица, на която ние имаме адресни регистрации с име на улицата, с номера, с които вървим в да гласуваме, с документи, които се издават на нашите възпитаници, че живеят на тази улица ”.

Живеещите в региона неведнъж са подавали тъжби, до институциите, само че съгласно тях това не дава резултат.

„ Общината изпраща едно смешно пояснение за какво няма улица. Защото тук минавала някаква автомагистрала. Тази автомагистрала от дълго време е отпаднала. И защото имало тежест в кадастъра, на тази автомагистрала не можело да има улица ”, сподели Петко Ников. Всичко това буди комплициране у хората.

„ В момента, аз не знам къде се намираме. На действителен път, на автомагистрала ли се намираме или на ул. „ Мария Николова ”? Ако чукнете в Гугъл, ще видите, че се намираме на „ Мария Николова ” сега, само че общината ни дава отговор, че тази улица не е приложена ”, съобщи Светомир Стойков.

А като се изключи че новият парцел се строи върху пътя, той пречи на хората да стигнат до домовете си и пеш.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР