Вече няколко месеца сме на сляпо. Има неразбираемо бързане преди

...
Вече няколко месеца сме на сляпо. Има неразбираемо бързане преди
Коментари Харесай

Крум Зарков притеснен от бързането промените в Конституцията да бъдат приети

Вече няколко месеца сме на сляпо. Има неясно бързане преди Коледа всичко да свърши и измененията в Конституцията да бъдат признати. Това съобщи в ефира на БиТиВи Крум Зарков, консултант на президента по правни въпроси.

Той акцентира, че ръководещото болшинство е показало един план преди два месеца, който е бил. По думите му едвам след второто четене обаче ще стане ясно какви са съответните текстове на измененията в главния закон.

Според него Конституцията се развява като знаме, с цел да оправдае съществуването на сглобката. Зарков уточни, че в този момент не е времето президентът да показа своя план за Конституция. Той посочи, че подобен ход сега би се тълкувал като акт на война.

Крум Зарков разясни, че президентът не може да наложи несъгласие на измененията в Конституцията. Президентът има роля да ги оцени, да изкаже мнение и възможна да сезира Конституционният съд, разясни той.

Зарков засегна и тематиката за назначението на. Той посочи, че механизма за следствие на основния прокурор е минал през огън и вода. По думите му даже министър председателят Николай Денков го е отчел като един от триумфите на държавното управление.

Зарков уточни, че точно този закон е повода. Той посочи, че механизъм дава опция на Талева да проверява основния прокурор и неговите заместници. Първо тя би трябвало да извърши инспекция, да образува досъдебно и вероятно най-после да повдигне обвиняване, сподели още той.
 Оптимизъм за измененията в Конституцията в коридори
Оптимизъм за измененията в Конституцията в коридори

Има болшинство, обединено към идята правосъдната промяна да се докара до край
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР