Вече няколко дни усмивката на Цветан Цветанов грее отвсякъде. Като

...
Вече няколко дни усмивката на Цветан Цветанов грее отвсякъде. Като
Коментари Харесай

Нашмъркан или с интелектуална недостатъчност е той? Наглостта като религия

Вече няколко дни усмивката на Цветан Цветанов грее отвред. Като тези кварцови лампи, които се употребяват, с цел да не знаят пилетата и животните по кое време е денонощно и да станат по-бързо подобаващи за кръвопролитие. Цецо се държи с българите като с бройлери.
В допълнение ни пробутва и някакви лишени от всякаква логичност и смисъл словосъчетания, измерими само с неговия умствен недокомплект. Опитът му да ни внуши, че всичко към жилището му е законно, че е жертва на скрит план, а „ вятърът брули високите хълмове “ унижава българите. Въпрос на народопсихология е, че едни се възмущават, а други премълчават страхливичко.

За сходно държание и инфантилност обясненията не са доста. Или Цецо си пудри носа, като един негов сътрудник, също херой в жилищен скандал, или е доста елементарен. Но пък чак такава неумност не е известна на медицината. Питат го за първокласния живот, който избожда очите, за пачките, дето ги вади като семки, а той се хили и ръси: А, добър ден. Ние с ГЕРБ сме семейство. През годините съм направил… Моят морал… Законът над всичко… И несъмнено намира дружелюбен банкет в медиите от свинарника, към които се причисли и " Панорама ".

Като го гледа и слуша човек, няма по какъв начин да не се сети за словосъчетанието интелектуална непълнота. Не го споделям за Цецо, само че когато той приказва, тази асоциация гладко си пробива път…

Има и трето пояснение за неразбираемото комбиниране сред мимики и думи при Цветанов. Този човек, оказал се изцяло инцидентно в политиката, ни будалка и ни се подиграва, а ние го зяпаме като идиоти и поносим, вместо да го сложим на място.

Еврипид е явен: Богатството поражда сребролюбие и безочливост. Еврипид, Цветанов, Еврипид от Саламин. Чувал ли си за Саламинската борба? Не си. Зает си с по-важни неща…

Вторият в ГЕРБ трансформира наглостта в метод на живот. За него тя е вяра и конституция, както за китайците Конфуцианството, да речем. Или за някои британци, бразилци и каталунци – футболът.

Изумително е, че той счита себе си за толкоз интелигентен и популярен, че си разрешава държание, рисково близо до медицината. Той в действителност не осъзнава какъв брой неуместно звучи и наподобява. На всичкото от горната страна има вяра, че е по-мъдър и остроумен от всички. Вярва на елейните словославиния на подвластни по партийна линия субекти. Само доста, доста самовлюбен и без действителна самокритика човек (прост, съгласно някои) може да има вяра, че превъзхожда хора, на които IQ е с пъти над неговото.

По чудноват метод той пояснява и молитвените закуски, с формалното си присъединяване в които сложи международен връх. Потупванията по рамото бърка с другарство и доверие. Не е неприятно някой да му опише историята на панамския деспот Мануел Нориега, който години наред е считан за доверено лице на Вашингтон и даже е работил за Централно разузнавателно управление на САЩ, само че в последна сметка е наказан от американския съд на 40 години затвор за закононарушения. Такава е ориста на марионетките. Използват ги, само че ги презират.

Цветанов е сигурен, че му имат вяра безусловно и в Германия, в Европол даже. Откъде да знае, че конюнктурата постоянно си избира най-лесните за операция и въздействие лица. Това не е доверие.

Едно от следствията от Втория закон на Чизхолм гласи: Ако наподобява, че нещата се усъвършенстват, значи нещо не сте видели.

Ще напомня още веднъж и думите на Лех Валенса, че е “Много прелестно да изядеш парче от тортата, само че когато си набуташ в устата цялата торта – става ужасно “.

Наглостта е болест, съгласно Еврипид. Най-страшната. Когато не осъзнаваш това, се превръщаш в пожар за себе си и за близките. Цецо не може към този момент да разчита на познанията на Борисов за пожарогасенето и знае за какво. Обратното преброяване стартира.

Борис Петков
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР