Вече няколко дни цената на биткойн следва низходящ тренд, като

...
Вече няколко дни цената на биткойн следва низходящ тренд, като
Коментари Харесай

$600 млрд. се изпариха, докато цената на биткойн се лута надолу

Вече няколко дни цената на биткойн следва низходящ тренд, като във вторник даже означи най-големия еднодневен процентен спад от ноември 2022 година насам, когато борсата FTX на Сам Банкман Фрид рухна. След като за малко падна под равнището от 61 000 $, в сряда валутата отскочи от най-ниските си равнища за интервала и съумя да се върне към 63 000 $.

Биткойнът претърпя шеметна серия и през последната година се е повишил със 124%. Миналата седмица най-голямата криптовалута в света доближи рекордно висока стойност от съвсем 73 800 $.

Все отново, съгласно данните, залозите за по-високи цени доведоха до очистване на близо 600 млн. $ от криптопазара, като главните токени поевтиняха за втори ден. Към момента на писане на публикацията фючърсните позиции не показват пристрастия, като дългите и късите позиции съставляваха по 50%.

Корекцията на цената на биткойна набра скорост във вторник на фона на изпадането в недружелюбност на борсово търгуваните фондове (ETF) за спот, регистрирани в Съединени американски щати.

Като цяло цените се отдръпнаха с 15% от рекордните стойности, достигнати предходната седмица. Индексът CoinDesk 20 е понижен с 16% за същия интервал от време.

Етерът падна за малко под равнището от 3100 $ във вторник вечерта, защото анализаторите намалиха възможностите за необятно предстоящото за май листване на спот на втората по величина криптовалута на борсово търгуван фонд (ETF). Няколко други базови блокчейн системи от layer-1 също се намалиха, като токените на Solana, Avalanche и Cardano изгубиха 8% за 24 часа.

Общата капитализация се намали до 2.28 трлн. $ в сряда сутринта, като до началото на дейната търговия в Европа се увеличи до 2.35 трлн. $.

Междувременно някои трейдъри настояват, че ценовото деяние на биткойна подсказва, че активът е в низходящ тренд и вложителите би трябвало да търсят удобни макроикономически развития, преди да обмислят залози. По-късно през днешния ден Комитетът по интервенциите на открития пазар (FOMC) на Федералния запас на Съединени американски щати би трябвало да дефинира лихвените проценти и да разиска стопанската система.

„ Биткойнът остава в низходящ тренд, с поредност от по-ниски дъна и по-ниски върхове “, написа Алекс Купцикевич, старши пазарен анализатор във FxPro, в имейл до CoinDesk.

Сега криптотърговците би трябвало да наблюдават деликатно апетита за риск на финансовите пазари. Днес той ще бъде мощно повлиян от съвещанията на FOMC и на други огромни централни банки по-късно през седмицата. “

Според търговеца и икономист Алекс Крюгер последното намаляване на цените на биткойна е катализирано от няколко фактора, в това число отлив от спот ETF-ите.

Предварителните данни, оповестени от капиталовата компания Farside, демонстрират, че във вторник е имало чист отлив от 326 млн. $ от спот ETF-и, което е най-големият регистриран отлив. В понеделник ETF-ът на Grayscale стана очевидец на рекорден отлив от 643 млн. $.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР