Вече ни се струва сякаш беше много отдавна времето, когато

...
Вече ни се струва сякаш беше много отдавна времето, когато
Коментари Харесай

Конспиратори видяха „връзка“ между шамара и войната в Украйна

Вече ни се коства като че ли беше доста от дълго време времето, когато детинските тъпотии се одобряваха с подигравка и не бяха част от дневния поток от информация. Много от дълго време. 
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 3434
Сега освен са част, само че и тук-там (у нас, например) са определящи дневния ред на цели елементи от обществото. 

Конспираторите сън не ги лови, с цел да изнамират нови и нови „ разкрития “. Те се усещат по-специални, когато си въобразят, че знаят нещо, което ние не знаем. Наричат ни тъпи и ни пращат да се „ образоваме “. 

Шамарът на Уил Смит по време на Оскарите бил скришен код, с който да се даде сигнал на оперативни служащи, с който да стартират План Б. 

Кои са тия оперативни служащи, какъв е тоя План Б, за какво не употребяват телефони тия хора, какво изобщо се случва в главите на конспираторите… никой не знае. Това е образец от мечтателната връзка на QAnon. 

Ето, да вземем за пример, различен един от QAnon твърди, че Уил Смит не е блъснал пестник, тъй като Уил Смит от дълго време е мъртъв, а това е клонинг. 

… и това идва от хората, които имат вяра, че Дж. Кенеди е жив в Далас и ще се кандидатира дружно с Тръмп за изборите през 2024 г. 

Уил Смит бил мъртъв, само че Дж. Кенеди е жив. 

QAnon, апропо, са мощно захранвани с про-путинска агитация и в редиците им постоянно се следят зрънца на удивление към кремълския сатрап. За това – след секунда. 

Според следствие на Vice, шамарът на Смит задействал тайните теоретици и им е дал доста нови хрумвания да си развихрят въображението. 

Някои имат вяра, че цялата гала е била „ нагласена “ и подправена и се е излъчвала с едничката цел да се съобщи кодирана информация.

Какво стана с телефоните и Вайбър не мога да разбера… 

Не съм талантлив математик, само че даже аз знам, че ще ми е по-евтино да употребявам криптирана връзка вместо да проведа цяла една гала по Оскарите. 

Ето какво става, когато вземеш всеки, който има предпочитание, и му дадеш платформа да се прави на публицист. 

А, да – QAnon, апропо, има доста „ остриета “, само че съгласно медийни следствия в Съединени американски щати от последните две години, главният водач на придвижването е неосъществен холивудски сценарист. 

Представете си най-тъпите холивудски филми. Представихте ли си ги? Не хубавите, ами най-тъпите. Чудесно! Айде в този момент си представете, че оня е бил по-зле даже от техните сценаристи. Ето защо става дума. 

Но неговото придвижване генерира милиони почитатели, които са и рискови. Конвоите с камиони в Канада бяха мощно подкрепени от кюанонците. Имат почитатели в Конгреса – Марджъри Тейлър Грийн, да вземем за пример, която се пробва да поставя Зеленски при „ нацистите “ и преповтаря кремълската агитация.  

Те, с помощта на каналите за връзка и обществените медии, усилват – като през рупор – дивотиите си. 

Един от тия конспиратори, наименуван Макс Блументал, който се показва за публицист (то през днешния ден всеки се показва за журналист), се опита да пробута опорката, че шамарът на Уил Смит бил, с цел да се отвлече вниманието от „ ужасите “, които (забележете!—) украинската войска се готвела да извърши в Украйна, с цел да го припише на руснаците. 

Значи… Уил Смит и Крис Рок са част от международна интрига, която цели с този пестник да отвлече вниманието на света от това, че украинците се готвят да правят ужаси в Украйна против други украинци, с цел да го припишат след това на руснаците. 

Да… а конспираторите назовават нас „ тъпи “. 

Същият Блументал неотдавна беше проповядвал на почитателите си, че украинците сами са си бомбардирали театъра в Мариупол. 

И хоп!—ето по този начин, незабелязано съвсем, крушката си откри опашката. 

Както и да го въртим, тъпата агитация постоянно мирише на кремълски галоши. Винаги стартира с „ лъжат ви “ и приключва с „ путин е популярен “. А посред им може да има всичко от „ Дж. Кенеди е жив “ до „ маските са с цел да мълчите “. Но да не изпадаме в детайлности, тъй като писането за конспираторите е гнусно занимание. Те са копачите на гориво за троловете. Не могат едни без други. 

Има обаче места по необятния свят, където тези дивотии са популяризирани не от меркантилни маргинали, а от публични държавни медии, представители, политици и държавни управления. 

Ето няколко образеца за съветска агитация от последно време,

„ Азов “ е виновен за бомбардирането на театъра в Мариупол, а не руснаците. 

„ Градският съвет заяви, че съветските окупационни войски всекидневно хвърлят от 50 до 100 авиобомби върху Мариупол, което е довело до унищожаването на 80% от жилищния фонд на града. Следователно изказванията, че съветската авиация не била правила обстрел на 16 март, не дават отговор на действителността “.

„ Но още на 10 март в YouTube-канала „ AZOV media “ беше оповестено видеото „ Мариуполския трагичен спектакъл “, което демонстрира по какъв начин е проведено бомбоубежището в театъра, че там има най-вече дами и деца, и че никой не ги държи на мощ. Напротив, бойците на „ Азов “ във видеото се пробват да схванат от какво се нуждаят хората, които се крият в театъра “.
___________________

„ Една от главните аргументи за началото на пълномащабната война против Украйна Владимир Путин счете „ спасяването “ на популацията на Донбас от „ геноцид “.

Но, както се оказва, формалните данни на Организация на обединените нации сочат, че цифрата „ 14 хиляди “, което Путин употребява, не е единствено цивилни. По време на военните интервенции на РФ против Украйна от 2014-2021 година в Донбас са починали към 14 500 души. Но измежду тях 3404 са убитите измежду цивилното население, 4400 са военнослужещи от Въоръжените сили на Украйна и 6500 са членове на съветски въоръжени банди. Тоест цифрата, с което си служи Путин, е общият брой военни и цивилни починали от двете страни. А това значи, че броят на починалите, който Путин не се уморява да повтаря, е безспорна операция.

В отчета за 2020 година общите загуби на по този начин наречената „ ДНР “ от началото на войната в Донбас се правят оценка на 4959 души. Това е броят, който публично е регистриран от „ законодателната власт “ на „ републиката “. В отчета също по този начин се твърди, че по-голямата част от всички смъртни случаи са настъпили през 2014-2015 година, когато са умряли надлежно 2546 и 1395 души. Но през идващите години броят на починалите заради военните дейности в Донбас доста понижа “.
________________________

„ Руската агитация от време на време популяризира фейкове за украински биолаборатории, които сякаш били основани и финансирани от Съединените щати.

Фейкът, че Украйна била създавала биологични оръжия, е толкоз нахален, че провокира реакцията на РУСКИ биолози и те разгласиха послание към съветските медии:

В известията на медиите се показва, че в съответните лаборатории е конфискувана документи за незабавното заличаване на изключително рискови патогени на 24 февруари, като: чума, антракс, туларемия, холера и други смъртоносни заболявания. Освен това се твърди, че от украинска територия били изкарани хиляди „ славянски биологични проби “, а в самата Украйна има доста специфични лаборатории, които учат „ ДНК на славяните, за основаването на биологично оръжие, което да окаже влияние точно върху тях. ”

Прякото обвързване на публицист с обикновена съвест е да се запознае с документите, съпътстваща изказванията и при нужда да се съветва с специалист. Това не беше направено. В подобен случай „ доказателствата ”, предлагани от медиите, са явно погрешни. От тях по никакъв метод не следва, че се създават биологични оръжия или даже, че в лабораториите се употребяват изключително рискови патогени. В листата на унищожените варианти, оповестен от РИА Новости и други съветски медии, няма нито един, който да се отнася към изключително рисковите. Списъкът съдържа единствено варианти, които са нормални за микробиологичните и изключително епидемиологичните лаборатории. Изявлението на военачалник Конашенков за съществуването на варианти на „ чума, антракс, туларемия, холера “, документирано в показания материал, е чиста небивалица. Трябва да се означи, че даже съществуването на такива варианти в лаборатория, занимаваща се с изключително рискови инфекции, също не би означавало създаването на биологични оръжия от Украйна. Освен това би трябвало да се означи, че изцяло дивата концепция за съществуването на специфична „ ДНК на славяните, против които е трябвало да се употребяват специфични биологични оръжия “, която се мусира от съветските медии, е цялостна нелепост за всички, осведомени с учебната биология. Подобни изказвания ни връщат към теориите на немските националсоциалисти с техния фетиш към „ арийската висша раса “.
______________________

Това са единствено дребна част от бисерите. Ако желаете да разберете от кое място идват вдъхновенията на рустроловете и да се позабавлявате още с полета на фантазията на тези, които ги зареждат с опорки, можете да отворите Stopfake и да видите по какъв начин точка по точка се разпадат тезите им, оборени от обстоятелства. 

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР