Вече не се обсъжда въпросът кога ГЕРБ ще рухне и

...
Вече не се обсъжда въпросът кога ГЕРБ ще рухне и
Коментари Харесай

Райчев: ГЕРБ не е в изолация, те вече имат договорена коалиция и това е, за да плашат десните

" Вече не се разисква въпросът по кое време ГЕРБ ще рухне и ще изчезне от политическия живот, а с кого ще създадат коалиция. ГЕРБ не е в изолираност. Те към този момент имат контрактувана коалиция и това е, с цел да плашат десните ". Това сподели политологът Андрей Райчев в ефира на Нова телевизия.
Според него политическият живот се е вторачил в корупцията и не се виждат същинските проблеми.
„ Единия споделя, че другият краде и противоположното. Трябва да спрат да се упрекват един различен в кражба и да се обединят към значимите въпроси. Въпросът не е дали един или различен политик ще изчезне “, съобщи Райчев, представен от novini.bg.
„ У нас има некадърност да се образува политическо болшинство. Очевидно е, че гласоподавателите не припознават никой. Недоверието е огромно. Съответно то се придвижва вътре сред политическите групи в Народното събрание и не могат да се реализиран никакви консенсуси ”, съобщи Димитър Аврамов.
„ Не е допустимо и този път да се сформира кабинет, политиците отразяват по-базово разделяне на електората. Ние сме разнообразни хора, по тази причина в Народното събрание се появяват разнообразни политици, които не могат да се съвместят. Българският политически живот твърдо е обвързван с кражбата, този корупционен дискурс довежда до това, че не виждаме какви са огромните разлики ”, акцентира и Андрей Райчев.
„ По принцип българският политически живот се движи от страхове, тревоги и комплекси. От възприятие за непълноценност. Дори този меч, който се размахваше за тази корупция – това е толкоз дребно. Всички проучвания, които са правени, са с корупционна настройка и би трябвало да си дадем сметка за това. Докато не се научим да имаме задоволителна приемливост към разликите – няма да успеем да се разберем ”, уточни Росен Йорданов.
„ Избирателите ще се демотивират, в случай че продължим да приказваме за едно и също нещо. В новия парламент е значимо да се спре да се вършат нелепости – като да вземем за пример да се коалираш с не който би трябвало, или да излезеш от зала, когато би трябвало да се почетат жертвите на комунистическия режим “, счита Росен Стоянов.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР