Вече не се изисква зелен сертификат за влизане в България.

...
Вече не се изисква зелен сертификат за влизане в България.
Коментари Харесай

Без зелен сертификат за влизане в България: Какви са очакванията на туристическия бранш?


Вече не се изисква зелен документ за влизане в България. Как наподобява връщането към живота без ограничавания?

От през днешния ден влизането в страната става без никакви ограничавания. Заетите в туристическия отрасъл се надяват това да повлияе позитивно на сезона.

„ Важно е първо да кажа, че нашите две летища, Варна и Бургас, са безусловно подготвени да посрещат туристи. Пътниците обаче са тези, които вземат решение къде да отидат. В Гърция да вземем за пример, чакат равнищата да надминат тези, които бяха през 2019 година Нашите упования за този сезон са туристите, които идват в България с полети, да бъдат 50%, надяваме се 60% от равнищата преди ковид. Това ни кара да считаме, че има потребност от един доста мощен маркетинг, тъй като имаме необработен капацитет като туристическа дестинация”, споделя основният изпълнителен шеф на „ Фрапорт България “ Франк Кванте.

Той споделя, че въздействието на войната в Украйна върху туризма в България най-много зависи от самите нас.

„ Ясно е, че няма да има съветски туристи и украински туристи. Не би трябвало да пропущаме обстоятелството, че няма да има и туристи от Беларус. Това са 600 полета по-малко годишно. Няма по какъв начин всичко това да не се отрази, само че е доста значимо каква позиция ще заемем ние във връзка с туризма ни. Ако единствено следим пасивно какво се случва, това няма да ни помогне. Със сигурност няма да се отрази сполучливо, в случай че просто стоим и позволяваме да се приказва по какъв начин на българското Черноморие има мини, които могат да се взривят всеки миг, когато някой влезе в морето”, споделя Кванте.

“Кога ще си възвърнем равнищата от преди ковид – още веднъж зависи от всички нас – държавното управление, общините, фирмите, туроператорите, хотелиерите. Докато не стартираме да популяризираме мощно България като туристическа дестинация, то ще продължим да бъдем на ниски равнища. Всички би трябвало да работим дружно с цел да имаме успех”, добавя той.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР