Вече не работя в болница Шейново“. Бях подложена на натиск

...
Вече не работя в болница Шейново“. Бях подложена на натиск
Коментари Харесай

Таня Андреева е напуснала болница Шейново след натиск

Вече не работя в болница „ Шейново “. Бях подложена на напън от шефа и болничното заведение и това рефлектираше върху сътрудниците ми. Това призна някогашният здравен министър Таня Андреева  Таня Андреева Таня Андреева е родена на 7 юли 1973 година в София.  Завършва Медицинския факултет към Медицинския в предаването „ Лице в лице “ по БТВ.

Тя посочи, че е взела крайното решение поради оказан напън от шефа на болничното заведение, който апелира отстраняването си и се върна на отпред на лечебното заведение.

Андреева разяснява и присъединяване си в иницииран от евродепутата Сергей Станишев конгрес, отдаден на ограниченията против демографската рецесия в страната. „ Това, че редица партийни водачи откликнаха демонстрира, че в България има тематики, които са надпартийни и които могат да ни сплотяват. В България от години раждаемостта понижава, по тази причина ние би трябвало да наблегнем на ранния скрининг, по образеца на Италия, където междинната дълготрайност на живота към този момент е към 89 години. Трябва да има доста съществени осведомителни стратегии и доста съществени профилактични прегледи “, акцентира тя.

„ Ако ограниченията не се вземат в този момент, то през 2060 година България може да е една демографска пустиня със 60% интензивно население, 30% застаряващо и 10% младежи “, предизвести Таня Надреева.

„ Това е национална идея, идея за оцеляване на нацията ни. Трябва да се разбере, че здравите деца са здрави възрастни. Министърът би трябвало да даде явен сигнал, че България слага преди всичко скрининга. Профилактиката би трябвало да пази болничната врата. Това е работещ способ “, посочи някогашният здравен министър.

„ Демографската рецесия е проблем на редица политика – стопанска система, обществена политика, сигурност и други “, сподели още тя.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР