Вече не е въпросът дали Украйна ще удържи. Абсолютно ясно

...
Вече не е въпросът дали Украйна ще удържи. Абсолютно ясно
Коментари Харесай

Проф. Тодор Тагарев: Украйна ще удържи, въпросът е кога ще си върне окупираните територии

" Вече не е въпросът дали Украйна ще удържи. Абсолютно ясно е, че тя ще удържи! Въпросът е по кое време ще успее да освободи окупираните ѝ територии. През шестте месеца на войната главно фокусът беше къде Русия нападна, къде Украйна удържа и по какъв начин, откакто към този момент не може да удържи дадени позиции, се изтегля и заема нови отбранителни позиции. През последните 10 дин това се смени напълно, към този момент приказваме за това дали Русия съумява да удържи избрани позиции и дали се изтегля проведено, или бяга под паника от позициите, които е заемала ",това сподели пред БНР военният специалист проф. Тодор Тагарев, някогашен министър на защитата.

По думите му Украйна дава спомагателни доводи на всички страни, които я поддържат, че употребява помощта по най-рационалния метод и няма да отстъпи, а ще възвърне своята самостоятелност и териториална целокупност:

" Може би сме очевидци на доста умела, маскировъчна - по съветските термини, акция. Месеци наред се говореше за подготовката на контранастъпление на юг - към Херсон и Херсонска област. Големият удар обаче беше нанесен на изток - Балаклея, Купянск, Изюм. Има към този момент информация, че украинските сили наближават Лисичанск - там беше единствената огромна съветска победа в последните 4-5 месеца ".

Според проф. Тагарев политическите сили, които стоят и зад служебното държавно управление, са на позицията да не се оказва военна помощ за Украйна и да не се противодейства на ползите на Русия.

" Газът е оръжие. Доставката на енергийни запаси от Русия е оръжие и постоянно е било обсъждано по този начин. Това стана безусловно ясно на всеки. Да, ще си сложим един пуловер у дома, само че ще спасим човешки животи. Постоянното фокусиране върху обществения аспект и то от хора, които са военни, тъй като ръководещите у нас в този момент - президент, министър председател, министър на защитата - всички са военни и се разсейват по въпроса, че газът е оръжие. Руското въздействие в енергетиката ни и в стопанската система ни е оръжие. Всички се пробват да скрият съветското въздействие върху България ", безапелационен бе специалистът.

Проф. Тагарев уточни, че на Запад се схваща доста добре, че стопанската система на Шрьодер и Путин води до взаимозависимост:

" Американското разузнаване е имало доста безапелационна информация за съветското нахлуване в Украйна още през октомври 2021 година Започнали са да споделят тази разследваща информация с всички съществени съдружници. Може би това забави стартирането на " Северен поток - 2 ". На Путин не му устояха нервите и потегли в Украйна, без да е подготвен. Сега самият той стопира газа по " Северен поток - 1 ".

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР