Вече не е срамно или недостойно да купиш продукт втора

...
Вече не е срамно или недостойно да купиш продукт втора
Коментари Харесай

Възходът на виртуалните оказиони: нова тенденция в е-търговията

Вече не е срамно или неприлично да купиш артикул втора употреба

Социалните медии дадоха подтик на онлайн-търговията с артикули втора употреба – и продавачите, и купувачите са щастливи (снимка: CC0 Public Domain)

През последните години електронната търговия стана очевидец на нова наклонност, която трансформира метода, по който потребителите пазарят артикули втора ръка: възходът на виртуалните оказиони. Тази търговия притегля вниманието на потребителите по ред аргументи. За мнозина най-съществен фактор е опазването на околната среда. Не са по-малко и тези, които ценят чара и уникалността на винтидж продуктите и ги търсят измежду продавачите на артикули втора употреба.

Виртуалните магазини за артикули втора ръка означават забележителен скок в известността. Една от главните движещи сили зад тази наклонност е възходящата информираност и угриженост по отношение на въздействието на бързата мода върху околната среда. И освен бързата мода, а изобщо консуматорският модел на държание, при който непотребната стока се изхвърля.

Движещи фактори

Сега от ден на ден консуматори избират да предложат движимостите, които не са им нужни към този момент, на някой, който би ги оползотворил. В този смисъл виртуалните магазини за втора ръка обезпечават екологично решение, давайки нов живот на скъпи, непокътнати и годни продукти. Така понижават отпадъците и търсенето на нови артикули.

Друг фактор, способствуващ за взрива на виртуалните магазини за втора ръка, е удобството, което оферират. В предишното извършването на покупки в оказиони изискваше забележителна инвестиция на време и старания. Потребителите трябваше да преглеждат рафтовете с разнообразни артикули във физическите магазини, да обикалят от магазин на магазин.
още по темата
Сега, с навлизането на виртуалните оказиони, потребителите към този момент могат да преглеждат необятна гама от продукти втора ръка от комфорта на личния си дом. Тези онлайн платформи направиха по-лесно от всеки път намирането на неповторими, висококачествени артикули – на дребна част от първичната им цена.

Освен това възходът на виртуалните магазини за втора ръка е в допълнение подхранван от появяването на обществените медии. Платформи като Instagram и Фейсбук се трансфораха в горещи зони за онлайн магазини за ретро-стоки. Това разрешава на търговците да доближат до по-широка публика и да продават продуктите си по-ефективно.

Инфлуенсърите в обществените медии също изиграха забележителна роля в популяризирането на наклонността. Те демонстрираха своите супер-находки втора употреба и по този метод насърчиха своите почитатели да пазарят втора ръка.

Последното има огромно значение. Пазаруването на артикули втора употреба минава през смяна в настройките на потребителите към този жанр артикули. Някога стигматизирани като „ остарели “ или „ употребявани “, чието придобиване е срамно, през днешния ден предметите втора ръка към този момент не се преглеждат като симптом на невисок обществен статус. Вместо това те са обект на внимание поради своята уникалност и темперамент.

Потребителите от ден на ден разпознават цената на продуктите, които имат минало и история за описване. В резултат, и виртуалните магазини за втора ръка се възползват от тази смяна във усещането.

Предизвикателства

Възходът на виртуалните магазини за втора ръка обаче не минава без провокации. Проблеми като точността на описанията на продуктите, качеството на продуктите и надеждността на доставката са фактори, които онлайн платформите би трябвало да разрешат. Въпреки тези спънки, доста виртуални оказиони намират новаторски способи да преодолеят усложненията и да обезпечат безпроблемно извършване на покупки за своите клиенти.

Тенденцията на напредък на виртуалните магазини за артикули втора употреба продължава и съставлява забележителна смяна в пейзажа на електронната търговия. Като оферират устойчива и комфортна опция на обичайна търговия на дребно, тези онлайн платформи освен трансформират метода, по който потребителите пазарят, само че и възприемането на стоките втора ръка.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР