Вече не е нужно пациентите с ковид да се поставят

...
Вече не е нужно пациентите с ковид да се поставят
Коментари Харесай

Личен лекар: Вече не е нужно пациентите с ковид да се поставят под карантина

Вече не е нужно пациентите с коронавирус да се слагат под карантина, задоволително е да се третират както всички останали пациенти с респираторни инфекции. Това сподели за " Твоят ден "  д-р Гергана Николова.

" Усеща се чувствителен напън върху болничната помощ, само че това е интервал, в който по начало има доста респираторни болести. Тази година коронавирус отстъпи на грипа, само че нямаме и ограниченията от предните две години. Сега грипът настъпи и чакаме пика. Липсата на ваксини се дължи на съществено подценяване на грипа ", съобщи тя.  И прикани да се употребяват маски.

Според нея не липсват противовирусни лекарства. " Грипът не се лекува с антибиотик, а с противовирусни лекарства. От тях няма дефицит. На мен не са ми се върнали пациенти с такова недоволство. В някои случаи на бактериална зараза се постанова да се приложи антибиотик, само че и да го няма, може да бъде заместен ", изясни доктор Николова. 

По думите ѝ разновидността на коронавирус " Кракен " към момента не е толкоз публикуван у нас, а измежду нейните пациенти няма такива. " Той е вирулентен, само че не и нападателен по отношение на затрудненията ", уточни медикът.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР