Вече не е достатъчно да сме алтернатива на ГЕРБ и

...
Вече не е достатъчно да сме алтернатива на ГЕРБ и
Коментари Харесай

Нинова: Моделът ГЕРБ руши държавата

Вече не е задоволително да сме опция на ГЕРБ и ръководещите - би трябвало да се заявим като опция на модела, изграждан в последните няколко десетилетия, съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова на Конференцията на столичните социалисти.

Пожелавам ви една хубава и ползотворна полемика, рационални решения преди конгреса. Наистина в последните дни тематиката конгрес на Българска социалистическа партия сякаш е една от главните в медиите. Това може да ни радва, само че може и да ни тревожи. Защо да ни радва? В същото време ще има конгрес на ръководещата партия, само че никой не се интересува какво се случва там. Можем да си създадем извода, че обществото не мисли какво е мнението на ръководещите, отсече Нинова, представена от " Фокус ".

Какво ще излъчим ние, ще излъчим ли опция? Хората чакат от нас. Какво обаче може да ни тревожи от този факт? Това може да е опит да се отклони вниманието към наши вътрешнопартийни въпроси и разногласия, от това, което ще вършат и вършат ръководещите. Конгресът ще отвори доста въпроси, уповавам се, които би трябвало да продължим да развиваме и след него. Защо конгрес и за какво в този момент? Помогнахте ми в полемиката, да не го изяснявам аз. Алтернатива ли сме, не закъсняваме ли с алтернативата? Не би трябвало ли този диалог да го проведем в необятен кръг, пред цялата партия? Ето го отговорът. Защо в този момент и за какво конгрес? Защото страната се нуждае незабавно от сериозна опция. Този въпрос би трябвало да го дискутираме и да го решим всички дружно, посочи ръководителят на социалистите.

Най -често споделяме на ГЕРБ и на ръководещите. Моето мнение, че това към този момент не е задоволително. Мисля, че би трябвало да се заявим като опция на модела, който е изграждан в последните няколко десетилетия. Модел, чиято еманация е лицето на ГЕРБ, лицето на този модел е ГЕРБ. И той е доста повече от секторните им политики, в последно време той е рушене на държавността, нефункциониране на институциите, посягане върху правилата на правовата страна, посягане върху демократични правила, потребление на държавната машина и на институциите не в услуга на хората, а в услуга на една партия, на един човек и път към една партия, една държава- това ни се случва в последно време, безапелационна бе тя.

За да не се разбере това, се минаха всевъзможни граници. Това са огромните въпроси на какво е Българска социалистическа партия опция. Има ли към този момент обществена страна? Не няма. Има ли война сред институциите? Да, има. И за какво се употребява тази война – за персоналните цели на един човек, който желае да си отвори пътя към президентския пост. Език на омразата ли е или връщане ли е години обратно наричането на човек с друго мнение „ мракобесник ", „ Отивай в Сибир ", „ хлебарка ". Това е моделът и това разрушава България. Ето на това ние би трябвало да заявим, че ще сме опция ", съобщи Нинова.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР