Вече над десетилетие поредицата Age of Empires е в хибернация,

...
Вече над десетилетие поредицата Age of Empires е в хибернация,
Коментари Харесай

Всичко, което знаем за четвъртата част на класиката Age of Empires

Вече над десетилетие поредицата Age of Empires е в хибернация, в случай че изключим ремастерирането на първите две елементи. Изглежда най-сетне идва време да се насладим на идната част. В края на 2017 година Microsoft разгласи, че по концепцията се работи и е в ръцете на Relic Entertainment.

След това последва немалка пауза и не знаехме какво се случва с продукцията. Вече е средата на 2019 година и усещаме, че е време да чуем огромна вест по въпроса. Ето всичко, което знаем до този миг.

Очаквахме да забележим нещо за играта на Е3 2019, само че това не се получи. Изпълнителният вицепрезидент Фил Спенсър обаче даде обещание вести до края на тази година. Със сигурност играта няма по какъв начин да излезе преди този момент. Единствената доказана платформа все още е Windows 10. Дали играта ще излезе за нещо друго, не се знае.
Какво е Age of Empires 4
Това ще е идната част на класическата стратегическа игра. Предишните три елементи се появиха през 1997, 1999 и 2005. През 2011 се появи Age of Empires Online. Междувременно имаше тематични планове като две заглавия за Nintendo DS и играта Age of Mythology, която вместо от историята бе задвижвана от легенди и митове. Като изключим упоменатите DS заглавия, до в този момент AoE е излизала единствено за компютър.

Това ще е първата игра от поредицата, която се създава от Relic Entertainment. Предишните заглавия бяха дело на Ensemble Studios, което затвори порти през 2009 година.

„ Искаме да преплетем историческия подтекст с бездънен стратегически геймплей, с цел да върнем франчайза на чело на гейминга и в ръцете на почитателите. “, дават поръчка от Relic.

Ако би трябвало да сме малко по-подробни за дата на излизане, можем да отбележим някои неща от филмовия откъс. Той е напълнен с концепции, по време на изработката му създаването е била в много ранен стадий. От тогава са минали две години насмалко, което е задоволително време, с цел да има към този момент нещо на разположение. Може би скоро ще забележим действителен филмов откъс, а няколко месеца по-късно и самата игра.

Както казахме, имаме публично удостоверение, че ще получим информация тази година. Спенсър разгласи, че Relic са постигнали добър напредък. Може би това ще стане на идващия Gamescom, въпреки всичко играта беше оповестена там. Събитието ще се организира сред 21 и 24 август.
До какъв брой можем да чакаме играта на други платформи?
Microsoft Studios като издател може и да докара играта до Xbox, въпреки и да няма индикации за това към този миг. Много малко евентуално е да забележим играта за PlayStation или Nintendo Switch.
Какво да чакаме от геймплея?
До в този момент всяка игра разглеждаше личен интервал от историята. В третата част това беше европейската колонизация на Америка. Ако съдим по филмовия откъс, в четворката ще има по-голяма историческа картина с повече империи. Виждат се индианци, британци, римляни, че и самураи. Това може да е просто проява на стила, само че надали са рисували нещо, което няма да е част от играта.

Това не значи, че можем да чакаме войни сред армии от разнообразни ери по време на акцията на AoE 4. По скоро тя ще се простре върху по-дълъг интервал от време. В мултиплейър пък несъмнено ще можем да вършим такива пробни борби.

Вероятно ще има някакви промени по механиките и интерфейса, само че не се чака утвърдилата се формула да се промени кой знае какъв брой – изследвай, разширявай, екслпоатирай и унищожавай.
Чакате ли играта с неспокойствие?
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР