Вече над 500 души са се подписали в петиция в

...
Вече над 500 души са се подписали в петиция в
Коментари Харесай

Масова подписка в подкрепа на шофьор, блъснал смъртоносно момче на колело

Вече над 500 души са се подписали в петиция в поддръжка на лидер, който опустоши и умъртви момиче на колело в Лясковец (цялата община съгласно Национален статистически институт е 7010 души, бел.ред. на Клуб Z).

За всенародната подписка оповестява БНР през днешния ден.

Инцидентът обаче съответства с изострена обществена сензитивност по тематиката, защото в последно време безусловно " валят " ужасяващи произшествия с жертви и ранени.

Сега над 500 души поддържат водача, упрекнат за злополуката, при която при започване на ноември почина 11-годишно момче в Лясковец. Срещу 31-годишния преподавател по физическо образование и фитнес инструктор Петър Димитров е повдигнато обвиняване за причиняване на гибел по несъобразителност при нарушение разпоредбите за придвижване. 

В петицията обаче се показва, че уличната конюнктура в Лясковец и съответното място на злополуката, при която беше убито детето велосипедист, е с незадоволително улично осветяване и изтрита маркировка, а водачът, предизвикал ПТП, също е косвена жертва в този случай. 

„ Петър не трябва да става изкупителна жертва на външни и независещи от него условия ”, написа в петицията.

В допълнение е посочено, че задачата на подписката е Димитров да получи наказване, съответстващо единствено на неговата виновността, само че не на условия, които не зависят от него.

Трагедията, която се случи на 2 ноември, предизвика необятен публичен отзив. Последва митинг на жителите на Лясковец с искане за възстановяване на пътната сигурност в града.

След случая се организира и изключителна сесия на общинския съвет и бяха избрани пет места за повдигнати пешеходни пътеки. Общинските съветници желаеха кметът на Лясковец да направи проучване за в допълнение осветление на пешеходните пътеки, както и да съгласува с полицията слагането на спомагателни пътни знаци за ограничение на скоростта на придвижване. 

Решенията към момента не са изпълнени, оповестява обаче БНР през днешния ден.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР