Вече над 34 години Том Ханкс има до себе си

...
Вече над 34 години Том Ханкс има до себе си
Коментари Харесай

Баща ѝ е бил враг на народа в Народна република България, а тя научи Том Ханкс да срича на български

Вече над 34 години Том Ханкс има до себе си неизменима поддръжка и безрезервна обич в лицето на брачната половинка си Рита Уилсън. Рита е родена като Маргарита Ибрахимов и въпреки да има и българска жила, тя е единствено част от комплицираното ѝ потекло. Бащата на Уилсън се споделя Хасан Ибрахимов и е роден в Орайо, днешна Гърция, в фамилията на помаци. Местят се в България, още когато Хасан е доста дребен, а през 1949 година съумяват да емигрират в Лос Анджелис. Именно там среща майката на Рита – Доротеа, родом от Гърция до границата ѝ с Албания. На сватбата си Хасан приема християнството и сменя името си на Алън Уилсън. Малко по-късно на бял свят се появява щерка му Рита, която и до през днешния ден се показва с моминската си фамилия, а не с семейството Ханкс. В изявление за Variety Том Ханкс споделя за тъста си, че е приказвал съвсем безпрепятствено „ български, съветски, турски, гръцки, полски “ и „ доста малко италиански и френски “. Самата Уилсън стартира да се интересува от родословието си чак след гибелта на татко си, когато открива, че историята към фамилията ѝ е по-интересна, в сравнение с е предполагала. Тя се съгласява
Всичко за Вашата сватба
да взе участие в предаване на име Who Do You Think You Are, където пъзелът към роднините ѝ стартира да се разплита и самата Рита си спомня позабравени елементи. „ Майка ми буйно говореше за гръцките си корени и се гордееше, че е гъркиня. Баща ми обаче не споделяше нищо за фамилията си. Казваше, че е бил в трудов лагер… “, споделя Уилсън. В течение на предаването излиза наяве, че Хасан и родителите му се местят от Гърция в България, тъй като другояче са щели да бъдат принудени да одобряват християнството. Уилсън си напомня и че през 1972 година е била с татко си в Гърция в района на Ксанти и той небрежно загатнал, че е роден точно там. В региона Хасан и фамилията му са отглеждали тютюн и лук, като още веднъж той е споменавал, че дядото на Рита е бил доста занимателен и артистичен мъж. В Who Do You Think You Are Уилсън схваща и че част от роднините ѝ и до през днешния ден живеят в Смолян. Тогава тя е същински заинтригувана и пътува до Смолян, с цел да научи повече за родословието си. От документи в общината схваща, че татко ѝ е бил в трудов лагер
Всичко за Вашата сватба
поради кражба на пет лв. и 28 бутилки газирана вода. Излежава малко над две години, след което е пуснат и настанен в Пловдив. От Пловдив се пробва да стигне до Турция, с цел да избяга на Запад, само че е хванат и още веднъж се озовава трудов лагер за малко. Вторият опит за бягство – и от лагера, и от България – е с трен и се оказва сполучлив. През 1972 година, когато Уилсън са на Балканите, Алън схваща от познати, че се води „ зложелател на народа “ в Народна република България. „ Който и да си бил, тате, аз те обичам и ще те обичам постоянно “, декларира най-после на шоуто Рита Уилсън. Малко преди този момент излиза наяве, че откакто се мести в Лос Анджелис, Алън стартира работа на три места и записва вечерно учебно заведение, с цел да научи британски и да се интегрира по-бързо и да има пари за образованието на трите си деца. Когато Том Ханкс приема ролята на Виктор Наворски от измислената страна Кракозия в „ Терминалът “, Уилсън и смесеният ѝ генезис се оказват извънредно потребни.
Снимка: Getty Images В диалога си за Variety Ханкс споделя, че е построил целия си
Всичко за Вашата сватба
облик към този на тъста си и неговия деятелен и твърдоглав темперамент. Както екранният Наворски, по този начин и същинският Алън Уилсън се оказват надалеч от страната си в миг, в който в нея се случват исторически събития от епохално значение. Рита оказва помощ на брачна половинка си с българския език, който се оказва сложен за изговаряне от Ханкс, макар че самият артист упорства да приказва с акцента на своя тъст. След излизането на кино лентата доста водещи питат Ханкс какъв тъкмо език приказва (или по-скоро срича) Виктор Наворски. „ Започнахме с български, въпреки че моите езикови умения ме водиха някъде другаде “, майтапи се артистът пред EBC. По образеца на Алън Уилсън/Хасан Ибрахимов Том Ханкс прави и още един голям жест към Рита, като сменя католицизма за източноправославно християнство. „ Бракът е връзка сред двама хора, които непрестанно се трансформират “, декларира Уилсън пред „ Гаридън “. По нейно мнение в една двойка връзката наложително би трябвало да има нотка любознание, в това число и към фамилията на индивида до теб. А през 2020 година поради произхода на Рита тя и Ханкс получават гръцко поданство, след което декларират в обществените мрежи, че са „ горди жители на Гърция “.
Всичко за Вашата сватба
Друга причина за оказаната чест е, че по време на огромните пожари в южната ни съседка през 2018 година Уилсън интензивно набира средства за справяне с бедствието.
Чет и Колин Ханкс като че ли не просто имат разнообразни майки, само че и са от разнообразни планети. Двойката постоянно почива в Гърция, като последно са там през лятото на 2021 и 2022 година Уилсън признава, че преоткрива брака си, тъй като децата към този момент са пораснали. „ Креативността ни [нейната и на Ханкс] се върна по нов метод, откогато ги няма децата. Времето е доста друго и можем да хванем колата и да отидем някъде “, показва още тя. А в професионален аспект Уилсън обмисля дали да не продуцира нов филм, въодушевен от комедията „ Моята огромна луда гръцка женитба “, или да продължи да се отдава най-вече на щедрост.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg