Вече над 2000 човека са се регистрирали за събитието, а

...
Вече над 2000 човека са се регистрирали за събитието, а
Коментари Харесай

Варна ще бяга в подкрепа на новия терапевтичен и образователен комплекс на Карин дом


Вече над 2000 индивида са се записали за събитието, а за всеки финиширал участник, уредниците подаряват по 5лв. в името на идеята

 

Борислава Черкезова е обучител по предприемачество и маркетинг, академични учител и маркетингов специалист, а от ноември 2021г. и изпълнителен шеф на Фондация Карин дом

Поканихме я през днешния ден, с цел да ни опише какво е да поемеш управлението на организация с 25 годишна история и в извънредно значим интервал на напредък и градеж на нов съвременен център, по какъв начин екипът се оправя с нелеката задача да събере сумата за неговото създаване, напълно, с помощта на донори и какво ново да чакаме от Карин дом през идните месеци.

 

1. Здравей, Бори, към този момент половин година си изпълнителен шеф на Фондация Карин дом. Какво е да работиш за смяната в сърцата, в мисленето и в живота на хората?

За всеки един член на екипа и за мен това е идея и задача, в която имаме вяра и за която сме избрали да работим целеустремено. Някои от нас са почнали като доброволци, други като стажанти, трети след кандидатстване. Преди 3 години направих целеустремен преход от банковия към гражданския бранш, започвайки работа в Карин дом, след една тяхна акция с мартенички, на която попаднах инцидентно. Избрах тази посока с ясната мисъл, че за мен това е огромна смяна като експерт, само че не и като майка и човек, който има вяра в фамилията и значимостта на ранното детско развиване. Всеки ден аз и целият екип на Карин дом сътворяваме малко по малко убеденост във всяко едно дете и неговите родители, прекрачили прага на центъра, да живеят самостоятелен, пълностоен живот, с фантазии, с равни права и най-много с подкрепяща общественост.

За нас е триумф и мотив за наслада, когато едно семейство остане дружно макар компликациите си, макар болката, която изпитва, че тъкмо неговото дете е друго и постанова един различен живот за всички, включващ сериозен интервал на акомодация към новата и в множеството случай непредвидена реалност.

Ето тези моменти въодушевяват екипа ни през годините, дружно с вярата в фантазията за нов, огромен, лечебен комплекс в поддръжка на още повече фамилии и образования на експерти. Тази година сбъднахме тази фантазия и постройката е към този момент факт.



2. Как екипът се оправя с провокациите да осъществя толкоз характерен план, какъвто е един лечебен комплекс за деца със специфични потребности? М ожем ли да кажем, че към този момент сте събрали нужната сума за завършването му? Как успяхте до тук и какви са идващите стъпки?

Истината е, че този значим план за нас и за фамилиите с деца със специфични потребности се случи в доста комплицирана конюнктура с доста неизвестности и провокации около пандемията. Парцелът за градеж е подаяние от Община Врана, гласуван с цялостно болшинство на Общински съвет, където всички партийни разлики бяха подценени в името на най-ценното – децата. Естествено, с явен проект за дейности и верен екип от експерти в плановия стадий бяха елементарно и сполучливо взети решения по разнообразни проблеми. Без верните сътрудници в лицето архитектурно студио и строителна компания, нямаше по какъв начин да издигнем единствено за 1г. и 8 дни постройката. И не на последно място благодарения на дарения на жители и виновни бизнеси успяхме да посрещнем разликите в цените на строителните материали от утвърждения през 2016-та план, финансиран от фондации Velux. до реализирането му през 2022. Сега следва финално предизвикването – обзавеждане и съоръжение за новия център.

Новият Карин дом ще дава разнородни функционалности и услуги под един покрив – физиотерапия и хидротерапия за деца с двигателни усложнения, център за ранна намеса, детски здравен център, ранна диагностика, Монтесори център и детска демонстрационна кухня, стаи за диагностика, самостоятелна и групова терапия, съвременна сензорна зала, медицински център, обучителни зали и административна част, вътрешен двор с две детски площадки, за които фондацията ни се нуждае от още съидейници. За наше благополучие, обаче, не стопираме да ги откриваме в лицето на от ден на ден обществено ангажирани компании, и най-хубавото – български такива. Последното събитие, проведено в наша поддръжка е един благотворителен маратон, който ще се организира във Варна, тази събота.

 

3. Разкажи ни малко повече за самодейността и за това по какъв начин могат варненци да се включат в нея, с цел да ви поддържат?

Dentaprime Runcity е едно ужасно зареждащо събитие с идея, в което поканвам всички варненци - дребни и огромни да се включат. Имаме потребност от сходни начинания, които възпитават освен тялото, само че и сърцето!

Участието е изцяло гратис и с доста стимулиращи награди (почивки на о-в Мавриций и Анталия , екскурзия до Disneyland – Париж, колела и доста други) като за всеки финиширал участник уредниците подарява т пo 5лв. за обзавеждането на новия лечебен комплекс. Състезанието ще поддържа една значима идея за Варна и ранното детско развиване. Варна ще бяга в поддръжка на новия лечебен и учебен комплекс на Карин дом и сме извънредно признателни на уредниците на самодейността и на всички варненци, които ще се включат, тъй като колкото са повече, толкоз по-добре! Нека бягаме дружно на 28 май от 10:00ч. на входа на Морската градина - този път освен за здраве, само че и за бъдещето на децата , тъй като всеки от нас може да промени средата и живота на децата със личен образец! Организаторите молят, всеки, който има предпочитание да се включи, да се записва на, с цел да получи указания от къде да вземе своите стартов номер и тениска, с цел да избегне неудобството от допустимо изчакане на опашка в самия ден.

 

*публикация

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected]. Ще обърнем внимание!
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР