Вече над 10 години знаковото световно събитие на WWF, Часът

...
Вече над 10 години знаковото световно събитие на WWF, Часът
Коментари Харесай

Включете се в нощно изкачване и спускане oт Черни връх за Часа на Земята

Вече над 10 години знаковото международно събитие на WWF, Часът на Земята, сплотява милиони хора по света в търсене на решения и съответни дейности за създаване на здравословно и стабилно бъдеще за всички.
Тази година Часът на Земята прераства в целодневно събитие, което сплотява институции, спортни клубове, фермери и природозащитни организации в дейности за запазване на природата.
За да покажат какъв брой мощна е връзката на хората с планината, която, както цялата планета, е мощно застрашена от климатичните промени, група запалянковци провеждат нощно нанагорнище на Витора.
На 24 март, събота вечерта, сред 19:30 и 22:00 ч. скиорите от БАССЕС/BEFSA, феновете на спорта от Activity Choices /Активно Спортувай и всички, които обичат придвижването и планината, възнамеряват да създадат нанагорнище и втурване (със ски или сноуборд или пеша) на челници по тъкмо избран маршрут.
Началната точка на приключението е хижа Алеко в 19:30 ч. Точно в 20:00 ч. стартира изкачването на Черни Връх, като ще се следва разгласен и маркиран маршрут. Той ще бъде селекциониран според от метеорологичната прогноза и снежната конюнктура. Тръгването назад от Черни Връх ще е в 21:30 ч. От участниците ще се изисква да имат положителни челници (и други светещи елементи), облекла съобразни с прогнозата за времето, заредени мобилни телефони и положително въодушевление.
Още за изкачването - ТУК!
Друга забавна самодейност за Часа на земята е Фермерският пазар " От нашата плантация – с обич за вас! ", която ще гостува с богато многообразие фермерски и занаятчийски храни на дребни производители от разнообразни краища на страната. Пазарът ще отворен на площад Александър Батенберг в София, в събота, 24 март, сред 10 и 18 ч. На него ще участва и екип на WWF, с цел да показа на софиянци природозащитната си работа, както и какво може да направи всеки, с цел да понижи разхищаването на скъпите естествени запаси.
В какви други начинания може да се включите на 24 март - вижте ТУК!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР