Вече над 10 години съм сред феновете на всичко, което

...
Вече над 10 години съм сред феновете на всичко, което
Коментари Харесай

Logitech G с перфектния гейминг сет: клавиатура PRO X TKL LIGHTSPEED, мишка PRO X SUPERLIGHT 2 и слушалки PRO X 2 LIGHTSPEED

Вече над 10 години съм измежду почитателите на всичко, което прави Logitech. През годините съм сменял голям брой устройства, още преди да стартира да пиша ревюта за тях, като част от работата си. A Logitech G е моят избор, когато става въпрос за сериозен гейминг. Като разпален геймър съм имал голям брой страхотни прекарвания. Марката продължава да уголемява границите на технологиите и дизайна, създавайки необятна гама периферни устройства за геймъри. Новата PRO серия се завръща към основите, предлагайки това, от което се нуждаете най-вече от периферните устройства за игри: продуктивност.

През септември марката представи  своите нови устройства за професионални геймъри – мишка и клавиатура в лицето на Logitech G Pro X Superlight 2 и геймърската клавиатура Logitech G Pro X TKL Lightspeed, които чудесно се допълват от слушалките PRO X 2 LIGHTSPEED, които видяхме малко по-рано през годината.

Макар че имената може да са малко натрапчиви, в тях е общопризнат опростенчески метод към геймърската външна страна, като са отстранени множеството раздути и ефектни детайли, с цел да се основат два продукта, които са надеждни и дават мигновени резултати.

Заедно със слушалките, в този момент имахме опция да ги използваме с мощна компютърна настройка, с цел да се насладим на някои от най-новите заглавия. А ето и нашите усещания.

Геймърска мишка Logitech G Pro X Superlight 2

Както към този момент казахме първоначално Logitech G Pro X Superlight 2 е мишка за игри, която се връща към основите. Тя наподобява по-скоро в сходство с елементарна мишка, в сравнение с да се придържа към типичната шарена хармония, присъща за игрите.  Като начало, няма RGB осветяване, за което да приказваме. Освен това е извънредно лека, с общо тегло от едвам 60 година Тя е сред 10 и 20 грама по-лека от други модели геймърски мишки. Това я прави извънредно пъргава, до момента в който се плъзга по подложката. Това обезпечава по-голяма точност като цяло и улеснява маневрирането. Освен това всичко се реализира, без да се отстраняват разнообразни елементи на мишката, с цел да се спести в допълнение тегло.

Освен напъните за минимализъм, нямате и типичния метод с голям брой спомагателни бутони. Вместо това са оставени единствено пет използваеми бутона – шест, в случай че включите бутона за включване. За тези, които търсят голям брой директни пътища към своята MMORPG игра, няма да намерят това тук.

Обръщайки мишката, с цел да разкриете долната ѝ част, виждаме, че тя има зона за привличане. Това обезпечава по-значителен резултат на плъзгане, защото по-голяма повърхност контактува с подложката за мишка, с цел да подкрепи този метод на плъзгане.

Долната част разкрива и нейния датчик – една от отличителните ѝ характерности. Logitech употребява своя датчик Hero 2, който варира от 100 до 32 000 DPI. За страдание, заради ограничавания метод на бутоните, би трябвало да употребявате софтуера Logitech G Hub, с цел да конфигурирате всички настройки на DPI. Приложението разрешава да добавяте повече от едно устройство по едно и също време, което е потребно при сдвояване с геймърската клавиатура Logitech G Pro X TKL Lightspeed да речем.

Други две технологии на Logitech, употребявани в Pro X Superlight 2, са безжичната технология Lightspeed и хибридните превключватели Lightforce. Свързването с Lightspeed се реализира посредством 2,4 GHz USB адаптер. Тя работи добре с ниска инертност. Въпреки това, в случай че се нуждаете от още по-ниско време за реакция, има опция за кабелна връзка благодарение на USB кабел от Type-A към Type-C.

Хибридните превключватели Lightforce обезпечават прецизни кликвания на мишката. Всяко кликване е бързо, твърдо и солидно. Това е комфортно, когато се нуждаете от бързи и точни кликвания по време на игра, с цел да сте сигурни, че ще уцелите задачата в точния миг на кликване. Мишката освен е точна, само че и се усеща чудесно, предлагайки най-хубавото от два свята. А това прави и игрите още по-забавни. Един видим минус на нейната експедитивност обаче е, че може да бъде шумна.

И най-после – вградената батерия. Logitech твърди, че тя ще издържи към 95 часа непрекъсната приложимост, което е неопределено. За сметка на това в извършените от мен къси проби елементарно се оправих с над 100 часа, като междинната дълготрайност беше към 110 часа. Има алена светодиодна индикация, която демонстрира, че батерията е изтощена, когато е включена. Тя ще изчезне след няколко секунди, когато продължите да го употребявате. Въпреки това светодиодът мига, когато батерията доближи сериозни равнища, и ще продължи да мига, до момента в който не бъде заредена. Зареждането на мишката се прави със същия USB кабел от комплекта; може да я позлвате до момента в който се зарежда – просто няма да е безжична в този миг, само че ще изгубите най-голямото й преимущество – изключителната лекост освен като тегло и на като придвижване. Определено можем да кажем, че това е най-хубавото за геймъри от Logitech G на пазара и още един път да се възхитим на швейцарската марка, която съумя да показа супер лека мишка, без да се постанова да я дупчи, с цел да реализира тази забележителна лекост. Не инцидентно основателите споделят, че зад всеки техен артикул стои науката.

Клавиатура Logitech G Pro X TKL Lightspeed Gaming Keyboard

За разлика от геймърската мишка Pro X Superlight 2, клавиатурата Logitech Pro X TKL Lightspeed е много по-цвета. Тя разполага с RGB осветяване с подсветка на всеки клавиш. Предлагат се и три цветови разновидността на клавиатурата: стандартен черен, бял и розов.

Въпреки дребния си размер като TKL клавиатура, тя въпреки всичко е малко по-тежка и тежи малко по-малко от 1 kg – по-точно 900 g. Въпреки това към клавиатурата са добавени някои скъпи директни пътища, даже и при ограничавания ѝ размер.

Тя разполага с навигационен клъстер в горната част и цялостен F-ред. Има спомагателни бързи клавиши, които разрешават на потребителите да превключват сред свързаността, както и да задействат Game Lock и разнообразни медийни клавиши.

Накрая, в горната дясна част има и ролка за контролиране на силата на звука. Това разрешава доста по-лесно ръководство на силата на звука по време на игра.

Интересното е, че клавиатурата е оборудвана с GX Brown превключватели на Logitech G. Ако е належащо обаче, те могат да бъдат сменени с червени или сини превключватели. Превключвателите GX Brown са нещо приблизително сред Red и Blue, като Blue предлага по-точни механични превключватели, а Red предлага по-мек и равномерен метод за повтарящи се кликвания в MMORPG игри. Този персонализиран метод прави доста артикули на Logitech G лесни за потребление и съоръжение съгласно вашите условия.

Друг грациозен аспект на клавиатурата Pro X TKL Lightspeed е нейната безжична съгласуваност. Геймърските клавиатури постоянно не разполагат с алтернатива за безжична връзка, в случай че не употребявате смарт телефон или таблет с Bluetooth клавиатури. Тя предлага както Lightspeed, по този начин и Bluetooth варианти за свързване, като Lightspeed опцията е желана за гейминг. Освен това предлага към 50 часа време за работа, което е задоволително обичайно, като се има поради всичко, което би трябвало да се зарежда, и полезността ѝ като периферно устройство за игри.

Слушалките Logitech Pro X 2 Lightspeed

Но какво са едни положителни геймърски клавиатура и мишка, без качествени геймърски слушалки

Когато Logitech G разгласи своята хедсет Pro X 2 Lightspeed, тя заложи на една нова функционалност: графеновите драйвери. Никак не е изненадващо, че те звучат вълнуващо. В края на краищата всички бихме желали да натъпчем кутиите си с съставен елемент, който звучи по този начин, като че ли е неразделна част от Международната галактическа станция. Но същинският въпрос е следният: ще ви оказват помощ ли тези драйвери да играете по-добре? Тук вие би трябвало да отговорите.

Първо и най-важно  – по какъв начин звучат тези слушалки? Pro X 2 Lightspeed можете да ползвате за слушане на музика и гледане на филми, само че същинската мощ на модела несъмнено е в игрите. Тежката басова продукция дава отлични резултати – от бумтящи оръжия в Call of Duty до детайлна врява и атмосфера в Assassin’s Creed Valhalla. В Cyberpunk 2077, без значение дали се разхождах из Kabuki или се разкъсвах на Jackie’s Arch, гръмотевичната аудио конфигурация на Logitech G ме накара да усещам патентованото от най-високо равнище чувство за потапяне в играта. Като прибавим и доста ефикасния виртуален съраунд тон на слушалките, се получава едно много прелестно гейминг преживяване.

Pro X 2 Lightspeed са много обемисти слушалки с огромни наушници, които се оправят обичайно с пасивното блокиране на външния звук. Въпреки размера си, слушалките се усещат добре на главата ви и не тeжат доста. Не съм имал проблеми с струпване на напън в продължение на един ден, частично с помощта на това, че наушниците са много меки.

Дясната мида е украсена с 3,5-милиметров жак и нищо друго. Управлението става от лявата. Там се намират превключвателят за включване/изключване, копчето за избор на силата на звука, бутонът за изключване на звука, портът за зареждане USB Type-C и бутонът за Bluetooth. Ако сте десничар, това оставя ръката ви с мишката свободна за изстрели в главата, до момента в който се отключвате от звука, с цел да говорите с съперниците си.

Pro X 2 Lightspeed се предлага с преносим микрофон на лявата страна на хедсета. Той работи чудесно и предава вярно думите ви, изолирайки останалите шумове. Плюсът също по този начин е, че микрофонът се отделя извънредно елементарно с помощта на 3,5-милиметровия си конектор, тъй че можете просто да го махнете, в случай че ви пречи.

Logitech G твърди, че ще получите към 50 часа живот на батерията на Pro X 2 Lightspeed, и ние получихме горе долу подобен резултат в режим 2,4 GHz. Logitech G Hub е много угрижен и нетърпеливо ви предизвестява, че батерията е изтощена, когато достигнете 30%, което значи, че ви остават към 15 часа въпреки всичко.  Слушалките се презареждат бързо, тъй че няма да останете дълго без тях, когато в последна сметка се изтощят.

Няма подозрение, че Logitech G е основала качествени слушалки с Pro X 2 Lightspeed. Прекрасният им тон ви хвърля в разгара на игровия миг, а впечатляващият живот на батерията и комфортното нагласяване я вършат идеална за продължителни сесии.

В последна сметка

Геймърската мишка Logitech G Pro X Superlight 2 и геймърската клавиатура Logitech G Pro X TKL Lightspeed оферират опция за високоефективен професионален гейминг, допълнени от качествени тон на Pro X 2 Lightspeed.

Продуктите имат метод на връщане към основите на дизайна, функционалностите и опциите, като се концентрират повече върху цялостното показване в играта.

Серията Logitech G Pro продължава да впечатлява, предлагайки върхово прекарване за спортните геймъри.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР