Вече на всички трябва да ни е пределно ясно, че

...
Вече на всички трябва да ни е пределно ясно, че
Коментари Харесай

Мотоциклетите на Honda правят рязък завой

Вече на всички би трябвало да ни е пределно ясно, че бъдещето на колите е насочено към електрическите модели. А рано или късно тези с положителните остарели мотори с вътрешно горене ще останат единствено в музеите.
 Макс Верстапен, Honda E и какво прави водач от Формула 1 в малък градски електрически автомобил
Какво е общото сред Макс Верстапен и дребен градски електрически автомобил

Honda показа специфична серия, в чиято разработка е взел участие първенецът от сезон 2021

Разбира се, към момента сме надалеч от този миг, само че всички огромни автомобилни производители ясно демонстрираха желанията си да ориентират производството си точно към електрически модели.

И тази наклонност няма да подмине и мотоциклетите. От Engadget разбираме, че най-големият производител на мотоциклети в света - Honda , също ще се ориентира към производството на електрически модели.

Плановете все още са до 2025 година да бъдат показани 10 или повече нови модела, които да бъдат задвижвани напълно от електричество . Голяма част от тези нови модели ще бъдат предопределени за пазарите в Европа и Азия, като този в Северна Америка ще остане на назад във времето.
 Снимка 587614

От Honda са споделили също по този начин фотография със силуети на новите модели и от нея излиза наяве, че огромна част от тях ще бъдат мотопеди. Към момента знаем, че японският производител създава нова платформа за три по-големи електрически модела.

Всичко това обаче не значи, че Honda ще спре да създава мотоциклети с мотори с вътрешно горене. Намеренията на компанията е да продължи да го прави, само че те да бъдат по-щадящи околната среда. Това ще се случи посредством въвеждането на повече мотоциклети на гъвкаво гориво. Ще се задвижват с горива въз основата на етанол E20 и E100. Обещанията са, че това би трябвало да се случи през идващите три години.
 Тест драйв, Honda HR-V, хибридите и тийнейджърската смелост
Honda HR-V - динамичен автомобил с добра аеродинамика, необятен интериор и афинитет към града

Какво е да караш третото потомство на марката

Големите панове на японците не стопират дотук. Те желаят производството на мотоциклети да се трансформира във въглеродно неутрално до 2040 година, а до 2030 година цели 15% от продадените им мотоциклети да са електрически.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР