Сега можете да говорите с ChatGPT — и той ще ви отговори

...
Вече можете да говорите на глас с ChatGPT и да
Коментари Харесай

Вече можете да говорите на глас с ChatGPT и да чуете как чатботът, захранван с изкуствен интелект, ви отговаря.

OpenAI, стартъпът зад изключително популярния чатбот, обяви в понеделник, че пуска нови функции, включително възможността да позволи на потребителите да участват в гласов разговор напред-назад с ChatGPT.

В публикация в блога на компанията в понеделник, OpenAI дразни как тази нова функция може да се използва за „заявка на приказка за лягане за вашето семейство или за уреждане на дебат на масата за вечеря“.

Новите гласови функции от OpenAI носят прилики с тези, предлагани в момента от Alexa на Amazon или гласовите асистенти Siri на Apple.

В демонстрация на новата актуализация, споделена от OpenAI, потребител моли ChatGPT да измисли история за „супер-дупер слънчогледовия таралеж на име Лари“. Чатботът е в състояние да разкаже история на глас с глас, звучащ като човек, който също може да отговори на въпроси като „Каква беше къщата му?“ и „Кой е най-добрият му приятел?“

Гласовата способност на ChatGPT е „подхранвана от нов модел за преобразуване на текст в говор, способен да генерира аудио, подобно на човек, само от текст и няколко секунди примерна реч“, каза Open AI в публикацията в блога. Компанията добави, че си сътрудничи с професионални гласови актьори, за да създаде петте различни гласа, които могат да се използват за анимиране на чатбота.

НЮ ЙОРК, НЮ ЙОРК - 21 СЕПТЕМВРИ: Матю Симари, старши директор продуктов мениджмънт за екипа Generative AI на YouTube, обявява Dream Screen на сцената на Made On YouTube на Pier 57 на 21 септември 2023 г. в New Йорк Сити. (Снимка от Kevin Mazur/Getty Images за YouTube) НЮ ЙОРК, НЮ ЙОРК – 21 СЕПТЕМВРИ: Матю Симари, старши директор продуктов мениджмънт за екипа Generative AI на YouTube, обявява Dream Screen на сцената на Made On YouTube на Pier 57 на 21 септември 2023 г. в Ню Йорк. (Снимка от Кевин Мазур/Гети изображения за YouTube) Кевин Мазур/Гети изображения за YouTube

OpenAI също каза в понеделник, че пуска нова функция, която позволява на бота да отговаря на подкани, включващи изображение. Например, можете да направите снимка на съдържанието на вашия хладилник и да помолите ChatGPT да ви помогне да измислите план за хранене, като използвате съставките, които имате. Освен това компанията каза, че можете да помолите чатбота да се фокусира върху определена част от изображение с неговия „инструмент за рисуване“ в приложението.

Новите функции ще бъдат въведени в приложението в рамките на следващите две седмици за плащащите абонати на услугите Plus и Enterprise на ChatGPT. (Абонаментите за услугата Plus са $20 на месец, а услугата Enterprise в момента се предлага само на бизнес клиенти).

Актуализациите от OpenAI идват на фона на продължаваща надпревара във въоръжаването с ИИ в технологичния сектор, първоначално стимулирана от публичното стартиране на ChatGPT в края на миналата година. През последните седмици технологичните гиганти се надпреварват да пуснат нови актуализации, които включват повече инструменти, задвижвани от AI, директно в техните основни продукти. Google миналата седмица обяви серия от актуализации на своя конкурент ChatGPT Bard. Също така миналата седмица Amazon каза, че въвежда генеративна, задвижвана от AI актуализация на своя гласов асистент Alexa.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР