Вече можете да говорите на глас на ChatGPT и да

...
Вече можете да говорите на глас на ChatGPT и да
Коментари Харесай

Вече можете да говорите на ChatGPT - и той ще ви отговори

Вече можете да говорите на глас на ChatGPT и да чуете по какъв начин чатботът, задвижван от изкуствен интелект, дава отговор.

OpenAI, стартъпът, който стои зад извънредно известния чатбот, разгласи, че вкарва нови функционалности, в това число опцията да разреши на потребителите да се включат в гласов диалог с ChatGPT.

В обява в блога на компанията в понеделник OpenAI се закани, че тази нова функционалност може да се употребява за " поискване на приказка за лека нощ за фамилията ви или за разрешаване на спор на масата ".

Новите гласови функционалности на OpenAI са сходни с тези, които понастоящем се оферират от гласовите асистенти Alexa на Amazon или Siri на Apple.

В демонстрационен клип на новата актуализация, споделен от OpenAI, консуматор моли ChatGPT да измисли история за " супер-дупер таралеж от слънчоглед на име Лари ". Чатботът е в положение да опише историята на глас с човешки глас, който също по този начин може да дава отговор на въпроси, като да вземем за пример: " Каква беше къщата му? " и " Кой е най-хубавият му другар? ".

Гласовите благоприятни условия на ChatGPT " се поддържат от нов модел за превръщане на текст в тирада, който може да генерира тон, сходен на човешкия, единствено от текст и няколко секунди примерна тирада ", се споделя в блогпоста на Open AI. Компанията добави, че си е сътрудничила с професионални артисти, с цел да сътвори петте разнообразни гласа, които могат да се употребяват за анимиране на чатбота.

 OpenAI заяви също, че вкарва нова функционалност, която разрешава на бота да дава отговор на подкани с изображение. Например можете да извършите фотография на наличието на хладилника си и да помолите ChatGPT да ви помогне да съставите проект за хранене, като употребявате наличните съставки. Освен това компанията заяви, че можете да помолите чатбота да се концентрира върху избрана част от изображението благодарение на неговия " инструмент за изобразяване " в приложението.

Новите функционалности ще бъдат въведени в приложението през идващите две седмици за плащащите клиенти на услугите Plus и Enterprise на ChatGPT. (Абонаментът за услугата Plus е 20 $ на месец, а услугата Enterprise сега се предлага единствено на бизнес клиенти).

Актуализациите от OpenAI идват на фона на продължаващата конкуренция в региона на изкуствения разсъдък в софтуерния бранш, която в началото бе подтиквана от общественото пускане на ChatGPT в края на предходната година. През последните седмици софтуерните колоси се надпреварват да пускат нови актуализации, които включват повече принадлежности с изкуствен интелект непосредствено в главните им артикули. Миналата седмица Гугъл разгласи поредност от актуализации на своя съперник ChatGPT Bard. Също по този начин предходната седмица Amazon съобщи, че вкарва генеративна актуализация на гласовия си помощник Alexa, основана на AI.

 Източник: cnn.com

 

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР