Вече месец стряскащите кадри с бунтовете на жълтите жилетки“ във

...
Вече месец стряскащите кадри с бунтовете на жълтите жилетки“ във
Коментари Харесай

За какво се борят Жълтите жилетки във Франция

Вече месец стряскащите фрагменти с протестите на „ жълтите жилетки “ във Франция заливат феновете в целия свят. Избухналите поради скока на цените на горивата митинги по този начин и не стопираха откакто управляващите се отхвърлиха от въвеждането на екологичната такса върху горивата.

През уикенда страната бе потопена в следващ епизод на барикади по улиците, конфликти с полицията, палежи, чупене и разтрошаване на магазини. По време на размириците бяха задържани 1939 души, повече от половината в Париж. Жълтите жилетки се появиха от нищото и жигосаха целия глобализиран политически и стопански хайлайф. Те не желаят нищо по-малко от оставката на президента Емануел Макрон.

Разгневените французи отхвърлиха всякакво взаимоотношение и с подалите им ръкакрайна десница на Марин Льо Пен, а също и радикалната левица наЖан-ЛюкМеланшон.

Президентът Макрон излезе от вцепенението си в понеделник вечерта и в телевизионно послание към нацията разгласи „ изключително политическо и икономическо състояние “. Той очерта редица обществени ограничения, измежду тях преди всичко - увеличение на минималната работна заплата със 100 евро.Той даде обещание също да се анулират налозите върху изключителния труд. Пенсионерите, които получават под 2000 евро месечно, пъкще получат данъчни облекчения.

Макрон се отхвърли да анулира и налог благосъстояние, с който страната събираше спомагателни данъци от най-заможната французи. Президентът прикани работодателите да дадат годишна награда на своите чиновници. Обеща и да сложи казуса с имиграцията на обществно разискване.

В речта си Емануел Макрон увери, че схваща гнева и възмущението на хората, които са дълбоки и оправдани, само че акцентира, че няма да прави компромис с насилието по улиците.

Жълтите жилетки посрещнаха обществените ограничения на президента с съмнение. „ Това е прекомерно малко и е прекомерно закъсняло “, оповестиха протестиращите и свикаха идната си проява в Париж тази събота.

След повече от месец протести и безредици по улиците обликът на протестиращите преля от легенди и спекулации. Едни виждат в митингите дългата ръка на Кремъл, други смятат, че е в ход скрит план на крайната десница, или даже на анархо-комунистите в страната.

Жълтите жилетки нямат водачи, отхвърлят целия политически хайлайф, не имат вяра и на медиите, които смятат за пропагандната машина на властта. Организират се в обществените мрежи и имат хоризонтална мрежова конструкция. Тези дни бе оповестен и първият им политически Манифест, който дава по-ясно визия за тяхната идеология.

Ето я и Хартата на Жълтите жилетки :

Икономика / Труд

Въвеждане на ограничаване в Конституцията а се събираданък по-голям от 25%.

Увеличение с 40% на минималната пенсия, минималната работна заплата и обществените помощи.

Значително увеличение на заетите в обществения бранш, с цел да се възвърне качеството на услугите в железопътния превоз, лечебните заведения, учебните заведения, пощите…

Строеж на 5 милиона държавни жилищас ниски наеми. Тежки наказания за кметовете / префектурите, които оставят бездомните хора на улицата.

Раздробяване на банките, което са " прекомерно огромни, с цел да банкрутират ". Разбиване на монополите. Разделяне на спекулативното банкиране от депозитните интервенции. Забрана на спасяването на банки с обществени средства.

Опрощаване на задълженията, насъбрани посредством несъразмерни лихвени проценти.

Политика

Пренаписване на Конституцията в отбрана ползите на народа. Свикване на референдуми по самодейност на жителите.

Забрана на лобистките групи и другите мрежи за въздействие. Изключване от политическия живот и възбрана за заемане на изборни длъжности на чиновниците с престъпни досиета. Прекратяване на заемането на голям брой длъжности по едно и също време.

Фрексит: овакантяване на Европейски Съюз за възвръщане на нашия политически, паричен и стопански суверенитет, възвръщане на правото на Френската страна да печата пари.

Мерки за ограничение на избягването на налози.

Незабавно прекъсване на приватизациятаи възвръщане наобщественитересурсикатоавтомагистрали, летища, железопътнилинии и други

Премахване на камерите по пътищата, следящи за превишена скорост, и обезсилване на санкциите, наложени въз основа на видеата от камерите.

Премахване на всяка идеология от Министерството на образованието и пълнопреразглеждане на разрушителните способи за преподаване и учене.

Четирикратно нарастване на бюджета на Министерството на правораздаването и ограничение на периодите за процедурите. Опростяване на правосъдната система, безвъзмезден достъп до правораздаване за всички.

Премахване на медийните монополи и разкъсване на връзките сред медиите и политиците. Осигуряване на жителите на достъп до медиите и гарантиране на плурализма на отзиви в тях. Спиране на пропагандата от страна на така наречен специалисти в политиката, науката… Спиране на държавната дотация от 2 милиарда евро годишно за медиите, унищожаване на данъчните облекчения за публицистите.

Гарантиране на свободата на жителите и регистриране в Конституцията на възбрана страната да се намесва в просветителните, здравните, фамилните дела…

Здравеопазване/Околна среда

Спиране на „ плануваното излизане от приложимост “ на стоките - гаранция от производителите, че техните артикули ще бъдат в приложимост минимум 10 години и че аварийните елементи за тях ще бъдат налични през този интервал.

Забрана на пластмасовите бутилки и другите замърсяващи природата опаковки.

Ограничаване на въздействието на огромните фармацевтични концерни върху здравната система и лечебните заведения.

Забрана на генно-модифицираните култури, канцерогенните пестициди, ендокринните разрушители и монокултурите.

Реиндустриализирайте Франция, като по този метод намалите вноса и замърсяването.

Външна политика

Незабавно излизане от НАТО и възбрана за присъединяване на Франция в завоевателни войни.

Прекратяване на ограбването и военните и политически намеси във „ Франкафрика “, които обричат Африка на беднотия. Незабавно евакуиране на всички френски бойци. Установяване на връзки с африканските страни на равноправни начала.

Спиране на миграционните потоци, които не могат да бъдат настанени или интегрирани в обществото поради дълбоката цивилизационна рецесия, която страната претърпява.

Стриктно съблюдаване на интернационалното право и подписаните контракти.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР