Вече излезе книгата „Крилете на Масклин“ – последната част от

...
Вече излезе книгата „Крилете на Масклин“ – последната част от
Коментари Харесай

Излезе последната книга от трилогията на Тери Пратчет за номите

Вече излезе книгата „ Крилете на Масклин “ – последната част от трилогията за номите от обичания на генерации Тери Пратчет, която стартира с „ Масклин “ и „ Грима и Доркас “. Дори повече от нормалната доза неуместен комизъм и невъзможни завършения чакат почитателите на Пратчет, до момента в който смелите номи се борят да доближат обещаната си Обетована земя.

Номите може да са не повече от педя високи – и 10 години да им се костват цялостен век – само че те в действителност са античен и горделив народ. Всъщност, в случай че би трябвало да сме по-конкретни, те са пристигнали от звездите с някакъв транспортен съд и този транспортен съд към този момент от хиляди години ги чака високо в небето, с цел да ги закара У ДОМА.
 Излезе последната книга от трилогията на Тери Пратчет за номите

Как да стигнат обаче до кораба е от дълго време забравено познание – и тайната може да бъде открита единствено благодарение на пришълеца Масклин и неговото малочислено племе. Защото със себе си те носят и Нещото. Никой не знае какво е тъкмо Нещото – то е просто, ами... Нещо. Но когато се приближи до електричество, то се разсънва и стартира да приказва.

Нещото споделя с номите, че в случай че намерят метод да го изнесат в Космоса, то може да повика Кораба. Но по какъв начин можеш да изпратиш едно Нещо в Космоса, когато си не повече от педя висок?

Повечето номи считат, че това е цялостен парадокс и в никакъв случай няма да го бъде. Освен Масклин. Нарамил Нещото в компанията на няколко смели откриватели, Масклин поема дългия и рисков поход на юг към свещената земя на Флорида, където – по предсказанието на Нещото – на Спасителя му следва да откри такива неща като самолети и летища, и ракети, и технология.

Колко може да е комплицирана тази работа? Флорида не може да е на повече от 5-6 благи от Магазина. И на света едва ли има повече от няколкостотин индивиди – като се има поради какъв брой са мудни и тромави. Мисията тотално допустима.

Тази книга е трета и крайна част от поредицата за номите на именития хуморист Тери Пратчет, която излиза на български език след дългогодишно неявяване по книжарниците.

Сър Тери Пратчет е освен един от най-продаваните модерни създатели в целия свят, само че и измежду най-обичаните имена във фентъзи жанра на всички времена. С пословичното си възприятие за комизъм и дарба да смесва фикция с неуместния буквализъм на нашата лична реалност, Тери Пратчет основава всеобхватния Свят на Диска, обичан на читатели от всички възрасти. Автор на над 100 романа, Тери Пратчет е притежател на десетки награди и е признат за един от основоположниците на фентъзи жанра.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР