Вече имаме регистриран интерес от украински компании, които целят да

...
Вече имаме регистриран интерес от украински компании, които целят да
Коментари Харесай

Украински IT компании искат да преместят бизнеса си у нас -

" Вече имаме регистриран интерес от украински компании, които целят да реалокират своите бизнеси в България ", съобщи пред БНР Богдан Богданов, шеф на Българската организация за вложения (БАИ).

Днес той взе участие в взаимен уебинар с украинската търговско-промишлена палата.

" Има както бизнеси с наличие тук, които целят да разширят активността си, по този начин и компании в IT бизнеса, които имат намерение да отворят офиси у нас и да реалокират част от чиновниците си ", разясни Богданов.

Сред показалите интерес има и индустриални компании, посочи той.

" Целят да релокират свои производства – имаме компания за торове, имаме компания в индустриалния бранш на опаковки, компании, свързани с търговия и логистика ", добави Богданов.

Той уточни, че от БАИ са по отношение на общини с безработица, която е по-висока от междинната за страната, с цел да предложат на украинските компании съответни места с работна мощ, която може да се включи.

Сролез него партньорствата сред български и украински компании биха нараснали експорта на материали и услуги.

" Тази война няма да е безконечна и в един миг ще имаме опция и за български компании, създавайки тези партньорства занапред, да могат и да имат износ към Украйна в бъдеще, да вземат участие във възобновяване на Украйна ", изясни Богданов.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР