Вече имаме проучване, което доказва, че Княжевският лифт може да

...
Вече имаме проучване, което доказва, че Княжевският лифт може да
Коментари Харесай

Княжевският лифт може да се възстанови

Вече имаме изследване, което потвърждава, че Княжевският въжен превоз може да се възвърне по съществуващо състояние. Това е единственият вид, при който възобновяване може да се случи в обозримо бъдеще и аз ще разгадавам на всички вас за дотъкмяване на тази знакова за София идея. Това разгласи кметът на София Йорданка Фандъкова на тържествената онлайн сесия на Столичния общински съвет във връзка Деня на София. 

" Поискахме да създадем проучване с външни специалисти, което да покаже вероятните способи за възобновяване на Княжевския въжен превоз. Преминахме през правосъдна процедура със притежателя на лифтовете, която спечелихме ", сподели кметът, представена от Българска телеграфна агенция.

Тя осведоми също, че през вчерашния ден е получила писмо от ръководителя на Народното събрание, с което е известена, че депутатите са приели промени в правилника им, който има силата на закон, и са определили нови зони за защита към двете здания на Народното събрание, които съответстват тъкмо с употребените досега места за паркиране.

" Искрено се надявам, че новите зони за защита не значат гратис и безсистемно паркиране към пл. " Св. Ал. Невски " и имам вяра, че с вас по тази тематика ще имаме цялостно единогласие ", сподели кметът пред общинските съветници. 

Фандъкова напомни, че СОС одобри с цялостно болшинство решение за преустановяване на съглашението с Народното събрание за прилагане на 185 паркоместа на пл. " Св. Ал. Невски " и пл. " Княз Александър I ".

" Водих персонално диалози с управлението на Народното събрание и ги уведомих, че могат да употребяват 50 места и да заплащат за тях като всички софиянци. Предложихме ограничение на местата за всички институции и унищожаване на безплатните служебни абонаменти на държавни институции и на Столична община ", напомни столичният кмет.

" Днес честваме вековната история на съзиданието на града ни - камък по камък, улица по улица. Преди седмици прочетох Юбилейна книга на град София издадена през 1928 година по времето на кмета ген. Владимир Вазов, с цел да ознаменува 50 години от историята на София като свободен град. В тази книга, писана от най-известните учени по това време, е останала историята на градежа. Вярвам, че дружно ще оставим страници на градежа в книгата на София. Нека мъдростта, която е признакът на града ни, да бъде в нашите решения. Пожелавам на всички ни да сме амбициозни, решителни и мъдри в работата ни за София ", сподели още Фандъкова. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР