Вече има задържани и за двата случая на насилие в

...
Вече има задържани и за двата случая на насилие в
Коментари Харесай

Калин Стоянов: Случаите на насилие в София от последните дни не са на расова основа

Вече има арестувани и за двата случая на принуждение в София, на които всички станахме очевидци посредством клипове в обществените мрежи. Установено е по неоспорим метод, че не става въпрос за напрежение на расова основа . Това съобщи министърът на вътрешните работи в оставка Калин Стоянов във фейсбук.

Той посочи, че за нападението на две малолетни девойки на бул. " Витоша " на 6-и против 7-и март са арестувани двама чужденци - 24-годишен мъж от Египет и 20-годишен мъж от Сирия. По думите му спорът е от персонален темперамент. Във връзка с пък е, прочут на полицията за обири и грабежи.

Министър Стоянов означи, че по негово разпореждане са подхванати спомагателни ограничения за гарантиране на реда в София. По време на профилирана полицейска интервенция в столицата бяха арестувани близо 100 души, които бяха тествани и профилактирани, посочи той.

По думите му засиленото полицейско наличие от екипи на Столична дирекция на вътрешните работи и Жандармерията е за недопускане на нови прояви на принуждение , както против български жители, по този начин и против непознати, без значение дали са със статут на бежанци или туристи.

Калин Стоянов уточни, че за реда в бежанските центрове ( какъвто е и ) се грижи частна охранителна компания, наета от Държавната организация за бежанците( ДАБ). Министърът добави, че за спокойствието на всички жители, живеещи в регионите, където са построени такива центрове, Министерство на вътрешните работи е осигурило засилено полицейско наличие.

Той насочи апел тези произшествия да не се употребяват за политически цели и да не се вършат внушения, че закононарушенията са на расова основа.
 Над 100 арестувани за малко в София тази нощ
Над 100 арестувани за малко в София тази нощ

Столична дирекция на вътрешните работи приканва да не се поддават на агитация за принуждение на расова основа
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР