Вече има служители на реда, които са дали положителен резултат

...
Вече има служители на реда, които са дали положителен резултат
Коментари Харесай

Полицаи в Бургаско с положителни проби за наркотици и алкохол, твърдят, че били от лекарства

Вече има чиновници на реда, които са дали позитивен резултат при тестването за опиати. Това обаче се дължало на медикаменти, които одобряват. Това разгласи Генади Тенев, зам.-председател на Управителния съвет на Синдикалната федерация на чиновниците на работещите в Министерство на вътрешните работи (СФСМВР), съобщи Нова телевизия.
Още по темата
Тестването на служителите на реда за алкохол и дрога към този момент стартира по места. В Бургаско проверките стартираха от вчера в разнообразни полицейски ръководства.

Генади Тенев увери, че федерацията поддържа тестването на униформените, само че не утвърждава метода, по който това се прави. " Има много обезпокоителни неща, да не кажем и незаконосъобразни ", счита той. По думите на Тенев тестванията, с които се взимат проби, са същите, с които служителите на реда ревизират и водачите, а те постоянно давали погрешни резултати. 

" Първо ще излезе фактът, че в Министерство на вътрешните работи се употребяват медикаменти за усмиряване, което от години нашата организация е правила два пъти проучване и сме го подчертавали - от високия стрес и натоварване, само че това се крие от Министерство на вътрешните работи. Сега ще излязат и тези резултати от тестванията ", безапелационен е Тенев. Той акцентира, че практиката през годините показвала, че въпросните проби не демонстрират действителни резултати.

Миналата седмица бившият министър на вътрешните работи Цветан Цветанов настоя страната да отделя нужните средства, с цел да бъдат тествани чиновниците на Министерство на вътрешните работи и да е умерено обществото, че има съответни ограничения за самоконтрол в системата. Визирана бе поредицата от случаи на хванати пияни и дрогирани чиновници на реда зад кормилото.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР