Вече има случаи на хора, които са болни от грип.

...
Вече има случаи на хора, които са болни от грип.
Коментари Харесай

Ангел Кунчев: Вече има болни с грип, пикът се чака в края на януари


Вече има случаи на хора, които са заболели от грип. Пикът обаче се чака в края на януари и началото на февруари, сподели основният държавен здравен контрольор Ангел Кунчев пред Би Ти Ви. Сега сме в временен интервал и стартира интензивността на грипа. С десетина дни забавяне се движи вълната. Минаха две-три талази на респираторни инфекции, а последната дори бе на ентероколитни инфекции, сподели той. Няма причина за забавянето, от време на време се свързва с климатичните промени, различен път с по-малкото контакти сред хората поради студеното време, изясни Кунчев. Имаме 50-60 случая на ден, само че за момента грипът не съставлява необикновен проблем, безапелационен бе той.

В 90% от случаите грипната зараза е в края на януари, началото на февруари. Очевидно при нас грипът ще набира мощ през декември, с цел да доближи епидемиологични равнища през януари, уточни основният държавен здравен контрольор. Интересът към грипната ваксина се усилва всяка година. 249 200 души бяха имунизирани до през вчерашния ден. Не е късно да се имунизираме и в този момент, сподели Кунчев.

Обикновено началото на грипа е много интензивно, човек усеща, че е болен. Не може да се опита да продължи да върви на работа или на учебно заведение - температура, главоболие и едвам по-късно болки в гърлото, кашлица и други, разказа той признаците.

Каквото и да се случва с Китай, рано или късно ще пристигна и тук. Наистина сме едно огромно село и със самолетите всичко се разнася за часове. Там има пневмонии, най-много при деца се демонстрират. Няма нов и чужд вирус, което ни успокоява, сподели Кунчев за многото случаи на пневмонии в Китай.  
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР