Вече има размразяване на преговорите между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ. Това

...
Вече има размразяване на преговорите между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ. Това
Коментари Харесай

РАЗМРАЗЯВАНЕ: Акад. Денков търси нов финансов министър и поиска прокуратурата да не е бухалка

Вече има топене на договарянията сред ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ. Това разгласи претендентът за министър председател с втория мандат акад. Николай Денков в коридорите на Народното събрание. Двете обединения ще прецизират разликите по формата и състава на кабинета.

По думите на Денков обаче не е елементарно да се откри министър на финансите при тези сложни условия. Както е известно от Политическа партия предлагаха Асен Василев, само че откакто името му изтече в абсурден запис от партийно заседание на партията, в този момент очевидно ще би трябвало да се търси нов претендент.

Според акад. Денков желаният имунитет на Бойко Борисов е опит да се неодобрява сформирането на постоянно държавно управление и прикани прокуратурата да не се употребява като „ бухалка ”.

От партията на Бойко Борисов обявиха предпочитание диалозите да продължат, само че сложиха нови условия - смяна на формата и на състава на оферти кабинет. Кандидатът за министър председател на „ Промяната ” акад. Николай Денков даде сигнал, че са подготвени на взаимни отстъпки, само че първо е належащо да обсъдят точните претенции.

Останалите обединения в Народното събрание остават скептично настроени за втория мандат и към този момент заговориха за третата директория и нови избори.
ТЕМА преди 15 часа 2406 преди 15 часа 850 преди 18 часа (обновена) 2172
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР