Вече има подадени 150 хил. заявки от българските работодатели за

...
Вече има подадени 150 хил. заявки от българските работодатели за
Коментари Харесай

Работодателите вече са подали 150 хил. заявки за наемане на украинци: Лорер

Вече има подадени 150 хиляди поръчки от българските работодатели за наемане на украински бежанци . Общо към 200 хиляди евентуални работни места могат да се основат у нас.

Това съобщи министърът на нововъведенията Даниел Лорер след среща с работодателските организации, организацията за дребни и междинни предприятия, Агенцията по заетостта и координационния център за бягащите от Украйна.

Тъй като доста бягащи от войната не разполагат с всички нужни документи за започване на работа, е взето решение на декларативен принцип да се одобряват техните квалификации, като се изключи контролираните специалности.

Социалното и финансовото министерство работят за привличане на спомагателни европейски средства по програмата за храни и материално подкрепяне, както и за целенасочени ограничения за включване на украинци в пазара на труда и образование по български език, сподели зам.-министърът на обществената политика Иван Кръстев.

23 хиляди са евентуалните свободни работни места в бранш превоз, 30 хиляди в ИТ, 33 хиляди в туризма, 24 хиляди в строителството, 20 хиляди в текстил, 10 хиляди в електроника. Но това са свободни места за всички - българи, чужденци, бягащи от войната, посочи министър Лорер.

Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР