Вече има първа молба за напускане и няколко рокади в

...
Вече има първа молба за напускане и няколко рокади в
Коментари Харесай

След срещата с министъра: Една молба за напускане и няколко рокади в ОДМВР

Вече има първа молба за овакантяване и няколко рокади в регионалните дирекции на Министерство на вътрешните работи след вчерашната среща във вътрешното министерство. Министър Калин Стоянов сподели, че не става дума за чистка.

Старши комисар Калоян Калоянов от Бургас към този момент е единственият, който освобождава поста по свое предпочитание. Решението взима ден след срещата си с вътрешния министър, на която по наша информация е помолен да напусне поста.

По информация на bTV Георги Кандев е командирован в Звеното за подкрепяне на министъра на вътрешните работи

„ Разговорът, който водих, беше с политическото управление. Само ще кажа, че по време на този диалог не беше упомената нито една дума по отношение на резултати - триумфи или неуспехи. Останалата част от диалога няма да разясня “, съобщи старши комисар Калоян Калоянов.

„ В Министерство на вътрешните работи не се прави чистка. Категорично не се махат хора по политически аргументи. Има разбор на работата в съвсем всички регионални дирекции. Не съм взимал целенасочени решения “, съобщи в Пловдив Калин Стоянов.

По информация на bTV смени ще има и в управленията на районни ръководства

„ Ако е юридически разбор на работата, аз се сюрпризирам по какъв начин вътре в този лист е шефът на Бургас или шефът на Пазарджик, който от 26-а позиция придвижи дирекцията до трета. Подобно нещо направи и шефът на Благоевград “, съобщи по-рано денем някогашният длъжностен министър Иван Демерджиев .

По думите му съвсем всички от шефовете, които през вчерашния ден са били на среща с вътрешния министър, са назначени по време на служебните кабинети. Според него измененията са поради идните избори.

Когато по политически аргументи се сменят хора, поражда въпросът „ за какво? “, добави той

„ Вече няколко пъти съм казвал, че тези рокади съгласно мен не се вършат от Калин Стоянов, само че с кого ги съгласува и от кое място идват - дано той да отговори “, безапелационен е Демерджиев. А Стоянов му отговори, че „ в Министерство на вътрешните работи кадрова само и единствено министърът “.

Днес са назначени нови шефове на областите дирекции в Благоевград, Пазарджик, Варна и Пловдив, оповестяват публично от Министерство на вътрешните работи. По наша информация Георги Кандев – шефът на полицията в Благоевград, е командирован в Звеното за подкрепяне на министъра на вътрешните работи. Преди няколко дни там беше изпратен и към този момент остарелият началник на полицията в Пловдив.

Там, където върша смени, слагам хора, на които вярвам и считам, че ще се оправят доста по-добре, добави вътрешният министър

„ Категорично не е покачване. Не съм удовлетворен от тяхната работа и считам, че има други, които ще се оправят по-добре “, изясни Стоянов.

Днес стана явен и новият началник на полицията в Пловдив – това е Георги Чергов, който до скоро е работил в ГДБОП. Нов началник на ОДМВР има и във Варна - Андрей Ангелов, който до момента беше заместител на отстранения към този момент Атанас Михов.  

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР