Вече има основание и възможност за плавното изключване на ТЕЦ

...
Вече има основание и възможност за плавното изключване на ТЕЦ
Коментари Харесай

Шефът на КЕВР: Има възможност за плавно изтегляне на ТЕЦ Марица Изток 2 от пазара

Вече има съображение и опция за плавното изключване на Топлоелектрическа централа " Марица Изток 2 " от пазара. Това разгласи ръководителят на Комисията за енергийно и водно контролиране Иван Иванов на кръгла маса, проведена от Института за енергиен мениджмънт на тематика " Промени в електроенергийния пазар на едро и дребно - благоприятни условия и проблеми ", предава Българска телеграфна агенция. 

" Европейската комисия одобри предходната седмица, само че още не е влезнало в действие, че може да се преодолее краткотрайният темперамент на механизма за потенциал и го удължава до 31 декември 2028 година. Това към този момент дава опция да се проведат диалози вероятно с механизма за потенциал и да се разреши на Топлоелектрическа централа " Марица Изток 2 " да напусне пазара по-плавно, това може да се продължи до 2028 година ", обясни Иван Иванов.  

Той разпростра и тематиката за страховете, че огромни количества няма да се появят на БНЕБ във връзка с " Ей И Ес ", " Марица Изток 2 " и " Контур Глобал ". 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР