Вече има информация, че доставката на новите изтребители F-16 V

...
Вече има информация, че доставката на новите изтребители F-16 V
Коментари Харесай

Новите F16 ще закъснеят, питайте Борисов какъв договор е подписал: Радев

Вече има информация, че доставката на новите изтребители F-16 V ще закъснее и то не с малко, призна президентът Румен Радев пред публицисти.Това е извънредно обезпокоително за нашите въоръжени сили. Поставя на тестване освен персоналния състав, само че и вкарва опасности България да загуби въздушния си суверенитет, предизвести президентът.

Припомняме, че Локхийд Мартин удостовери публично, че ще има закъснение в доставката на осемте самолета .

В отговор на въпрос за какво ще закъснеят новите машини, които би трябвало да пазят българското небе, Радев отговори:Можете да зададете въпроса към господин Борисов и неговото държавно управление - когато сключваха контракта, при какви условия и при какви клаузи сключваха този контракт.

Най-голямата опасност за нашата национална сигурност е неглижирането на проблемите на нашите въоръжени сили, акцентира президентът, който привиква КСНС по тематиката във вторник. Той чака от държавното управление - ясни задължения, визии и поддръжка по какъв начин тъкмо ще развиваме нашите въоръжени сили.

По думите му основаването на батальонна група за бързо реагиране с поддръжката на НАТО няма да реши проблемите на националната сигурност, само че е значим развой, който ще покаже, че можем да работим със съдружниците си. Радев беше безапелационен, че най-голямата гаранция за сигурността на България е развиването на армията и съвместимостта с сътрудниците ни. "

Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР