Вече има идентифицирани полицаи, за които се предполага, че са

...
Вече има идентифицирани полицаи, за които се предполага, че са
Коментари Харесай

СДВР: Идентифицирани са полицаите, за които се предполага, че са превишили правомощията си на протес

Вече има разпознати служители на реда, за които се допуска, че са надвишили пълномощията си по време на митинга в четвъртък. Това е съобщил на вътрешния министър шефът на Столична дирекция на вътрешните работи гл. комисар Любомир Николов съгласно информация на Дарик.

 

Министър Стоянов свика в неделния ден шефовете на Столична дирекция на вътрешните работи и Групово дело „ Жандармерия, специфични интервенции и битка с тероризма “, с цел да го срещнат с подхванатите след митингите дейности.

 

Продължава анализът, какви са следствията в материално отношение за Министерство на вътрешните работи. Организира се и помощ за потърпевшите служители на реда, оповестиха от министерството.

 

По време на щаба беше разисквано и положението на потърпевшите при безредиците хора, означават още от Министерство на вътрешните работи.

 

В петък „ Продължаваме промяната – Демократична България “ желаеха оставката на вътрешния министър Калин Стоянов поради ескалацията на напрежението по време на митинга в София. 

 

Премиерът Денков разяснява, че вижда „ избрана несъответстваща оценка на ситуацията от страна на министъра на вътрешните работи “. Днес той добави към тази си позиция, че неговото отношение към министъра на вътрешните работи ще се дефинира от това по какъв начин той ще оцени и ще реагира на сигналите за полицейско принуждение.

 

По думите му, голямото болшинство от служителите на реда „ действаха както би трябвало, без да ползват принуждение “, само че „ тези, които прилагаха принуждение, би трябвало да бъдат разследвани и осъдени ".

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР