Вече има действия за забрана движението на каруци на територията

...
Вече има действия за забрана движението на каруци на територията
Коментари Харесай

Работна група в Общинския съвет търси трайно решение на проблема с каруците в София

Вече има дейности за възбрана придвижването на каруци на територията на Столична община.

Това сподели за предаването „ Преди всички “ по „ Хоризонт “ общинският консултант Симеон Славчев. Голяма част от незаконните возила не са регистрирани и се движат незаконно, добави той: 

Оказа се, че приблизително има по 2-3  каруци на регион, което няма по какъв начин да се случи, защото всекидневно виждаме десетки, да не кажа и повече каруци на територията на столична община. Голяма част от тези каруци се ръководят от малолетни лица, които не познават  нито законите за придвижване по пътищата, нито наредбите. Натоварването на трафика провокира съществени тапи, което пък провокира съществено напрежение.Беше оценен и различен главен проблем - какво се случва със животните, които теглят каруците. По в този момент настоящата разпоредба се конфискува единствено каруцата. Каруцата безусловно може да се скове за 15 минути от подръчни материали....

Общинският консултант Марта Георгиева съобщи, че е скептична, защото счита, че не са препоръчани съответни решения.  През ноември 2010 година страната е дарила на София конна база, в която биха могли да бъдат настанявани иззети и безстопанствени впрегатни животни.  Дарението е било направено за период от 5 години, напомни тя.

Срокът е изминал и никакви дейности не са произтекли от Столична община. Мен това доста ме тормози, тъй като доста се е говорело през всичките тези 7 години по какъв начин не би трябвало да има каруци в София, в един миг дори е имало място, където да се настаняват конете, само че нищо не е направено.Моето желание е да попитам кмета на София за какво в последна сметка не е направила действия по това решение на Общинския съвет, само че някак си по-притеснителното е това, че внезапно, в края на 2017-та година, тъкмо преди председателството, става доста настояща тази тематика за възбрана на каруците, с цел да не се изложим пред чужденците и да се замете под килима без да се вземат в същински решения, които да са в интерес на всички.
Георгиева цитира документ, съгласно който притежателите на каруци сепарират към 25% от изхвърлените от столичани боклуци. Славчев обаче посочи, че по смисъла на Закона, отпадъците са благосъстоятелност на общината и никой, с изключение на оторизираните компании, няма право да го взима. С противозаконното взимане на боклуци се пречи на общината да извърши заложените цели по преработване, а хората, чиито каруци бъдат отнети, няма да бъдат тласнати към закононарушения, защото компаниите за разчистване непрестанно търсят фрагменти, посочи той.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР