Вече има данни за съществуването на два различни варианта на

...
Вече има данни за съществуването на два различни варианта на
Коментари Харесай

Вирусолог: Има данни за два различни варианта на коронавируса


Вече има данни за съществуването на два разнообразни разновидността на ковид. Вторият стартира да се популяризира още по интензивно от началото на тази година, само че е с по-лека клинична картина. Това означи вирусологът проф. Радостина Александрова.

"Вирусите като ковид съдържат РНК, при тях би трябвало да се образуват нови молекули когато се образува поколение. Винаги могат да настъпят неточности, защото не разполагат със системи, с които да ги поправят ", изясни проф. Александрова.

Вирусът по някакъв метод се пробва да се приспособи към нас, протича по-леко, само че това значи, че по-малко хора търсят лекарска помощ, сподели още експертът в специфичното студио на bTV.

Върху гладки повърхности вирусът може да се задържи до 24 часа, изясни и специалистът по хигиена проф. Емил Воденичаров. Той даде няколко съвета за поддържане на хигиена и за стерилизация.

Да се поставя дезинфектант на стъпката пред входната врата, който може да бъде и разтвор с белина в съответствие 9 към 1, както и да се употребява разтвор от хлорна вар.

Друг удобен съвет е, откакто се приберем у дома да изнесем връхните си облекла на открито да се проветрят и да стоят на слънце два – три часа.

Слънчевата светлина убива вируса, безапелационен беше той и допусна, че UV лампите също би трябвало да го убиват.

„ Светлината от тях да се насочва към тавана, хората да не облъчват себе си “, посъветва още проф. Емил Воденичаров.

Той означи също по този начин, че е добре плодовете и зеленчуците да се измиват със сапун, само че по-късно наложително да се изплакват щедро с вода или да се накисват. Мийте и белете плодовете, посъветва той.

И двамата експерти бяха безапелационни, че медикаменти би трябвало да се използват единствено след консултация с доктор.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР