Вече има четирима свидетели, видели Сарафов в Осемте джуджета“, а

...
Вече има четирима свидетели, видели Сарафов в Осемте джуджета“, а
Коментари Харесай

Янкулов (АКФ): Има четирима свидетели, видели Сарафов в „Осемте джуджета“

Вече има четирима очевидци, видели Сарафов в „ Осемте джуджета “, а Любена Павлова даде обществена информация за срещите му с Петьо Еврото. Това сподели юристът Андрей Янкулов от Антикорупционния фонд в ефира на предаването „ Твоят ден “ по NOVA NEWS

Той самият съобщи, че не е оптимист за независимо следствие, тъй като съвсем всички очевидци по случая са заинтерсовани и имат съпричастност към избрани кръговете. Някои от свидетелите започват да изясняват, че показанията са дадени под напън. Не може да се каже кое е достоверното, добави Янкулов.

„ Публичните данни за това с какво се е занимавал Мартин Божанов са задоволително и значително – неопровержими. Не може да има подозрение за посредническата му активност, както и за миналата – за придобиване на парцели по лъжовен метод. Комисията за следствие в Народното събрание угасна. По-логично ми наподобява покушението против него да е обвързвано с информация, които е имал, за хора по високите етажи във властта “, уточни той.

Според Янкулов всичко е почнало да се разплита след гърмежа пред кортежа на някогашния основен прокурор Иван Гешев.

„ Видяхме изнасяне на доста обстоятелства от кухнята на правораздаването. Има свидетелски показания за съпричастност към кръга на Петьо Еврото на висши магистрати. Преди рецензиите от обществото Гешев постоянно е бил с явната поддръжка на ГЕРБ и Движение за права и свободи. След събитията от предходната година представители на партиите започнаха да желаят намерено оставката му като основен прокурор. А когато Сарафов се обърна против Гешев, прокурорската гилдия и Висш съдебен съвет не видяха проблеми с ръководството на прокуратурата “, заключи Янкулов.

https://novini.bg/

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР