„Вече има 22 пакета с промени. Тези, които ще обсъждаме

...
„Вече има 22 пакета с промени. Тези, които ще обсъждаме
Коментари Харесай

Стоил Цицелков: Изборният кодекс е станал индианско одеяло с 22 пакета от кръпки

„ Вече има 22 пакета с промени. Тези, които ще обсъждаме през днешния ден, са 23-ият пакет с промени. Той към този момент е станал индианско одеяло, когато имаш 22 пакета от кръпки, съвсем по всеки член – промени, промени “, сподели той пред БНР.

„ Вече е изцяло устойчива практиката разпоредбите да се трансформират малко преди избори, което води до устойчива неустойчивост и резистентен отлив на доверие “, посочи Цицелков.

По думите му липсва изследване на настройките на българските електорати към електронното гласоподаване и възможна връзка за безучастие в изборите.

„ Разликата сред отлива в напълно хартиени и напълно машинни (секции – бел. ред.) се оказва, че не е толкоз огромна, колкото общия спад. Има спад и в напълно хартиени секции. Изцяло хартиените секции са под 300 гласоподаватели по лист, те чисто демографски са по-различна комбинация. Ако изборите се паднат в деня за събиране на годишна продукция, това ще се отрази доста съществено на интензивността “.

„ За следващ път използваме технологията за политически цели “, сподели Цицелков и даде образец с „ партии, които бяха твърдо „ за “ машинно гласоподаване, сега „ срещу “ и назад “.

Той поддържа предлагането за отпадане на машинното гласоподаване в чужбина: „ Това е една цялостна дивотия - ще пращаме машини до Австралия за втори тур. Законът го изискваше и сътрудниците от ЦИК бяха длъжни да се опитат да го създадат “.

Дистанционното електронно гласоподаване сега е съвсем прикрито в Изборния кодекс, разяснява още Цицелков.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР