Вече има 16 души от групата от 50 българи от

...
Вече има 16 души от групата от 50 българи от
Коментари Харесай

Работи се по прибирането на българите от Малта

Вече има 16 души от групата от 50 българи от Малта, които ще се приберат. Нашата информация не е достигнала до това да имаме връзка с всеки един от тях. Опитваме се и през локалната българска общественост в Малта да изпълним контакт. Това съобщи заместник-министърът на външните работи Георг Георгиев в ефира на bTV по отношение на метода, по който Българското външно министерство спомага на сънародниците ни зад граница в обстановка на световна пандемия от ковид. Когато нашите сътрудници предложат алтернатива за превоз, дано нашите сънародници да я употребяват, прикани още Георгиев.
Стана ясно, че четирима са нашите сънародници в Италия, които са заболели от ковид. Нямаме информация тяхното положение да е тежко, сподели още заместник-външният министър. Молим общностите, с които имаме контакт, да ни търсят, когато имат потребност от помощ, съобщи Георгиев.
Осигуряването на зелена линия и това да не се попречват товари и артикули е наша съществена грижа, посочи заместник-външният министър. За нас е от първостепенно значение да не стопира притокът на артикули, сподели Георг Георгиев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР