Вече и официално: лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко

...
Вече и официално: лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко
Коментари Харесай

ГЕРБ, ПП-ДБ и ДПС си раздадоха парламентарните комисии с аплодисменти

Вече и публично: водачът на ГЕРБ и някогашен министър председател Бойко Борисов беше определен за ръководител на Комисията по външна политика в Народното събрание. Съпредседателят на " Продължаваме промяната " Кирил Петков, който също е някогашен министър председател, ще управлява комисията по въпросите на Европейски Съюз.

Това реши Народното събрание през днешния ден, като избра ръководители на комисии. Този избор се смята за знаков - за външнополитическата ни ориентировка.

Начело на Комисията по вътрешна сигурност и публичен ред в Народното събрание беше определена Десислава Атанасова (ГЕРБ).

" Възраждане ", Българска социалистическа партия и " ИТН " напуснаха пленарната зала и оповестиха, че няма да предлагат свои представители в управленията на комисиите.

Първоначално, преди Българска социалистическа партия да изискат спиране на съвещанието, " Възраждане " номинира Йордан Тодоров за зам.-председател на бюджетната комисия. По-късно номинацията беше оттеглена, откакто не бе призован председателски съвет, както изиска водачът на партията Костадин Костадинов.

Председателят на ПГ на Има Такъв Народ Тошко Йорданов предложи на „ Възраждане “ и Българска социалистическа партия да се откажат от председателски и зам.-председателски места, защото опозицията, съгласно него, е подценена. Както Клуб Z писа през вчерашния ден, за трите патрии бе планувано по една комисия - за Има Такъв Народ земеделската, за " Възраждане " - туризма, за левицата - за българите в чужбина.
 Българска социалистическа партия напуща залата. Снимка Българска телеграфна агенция
" Нямаме потребност от апели към Българска социалистическа партия, с цел да си вземем решението, по тази причина и поискахме отмора ", съобщи в отговор водачът на социалистическата партия Корнелия Нинова.

И разгласи, че през днешния ден още един път сме станали очевидци на прегрупирането на " паралелната страна ", с цел да оцелее, на задкулисието и на преодоляването на парламентарната народна власт и превръщането й в пленник на стопански и подмолни ползи.

" ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и Движение за права и свободи са новото ръководещо болшинство. За " Възраждане " се колебаем, тъй като оферират заместници. Мотивите са да бъде избавен Бойко Борисов, а Движение за права и свободи - да се легитимира към този момент публично във властта ", съобщи Нинова.

Йордан Цонев отговори, че Движение за права и свободи поддържа държавното управление в геополитическата ориентировка, само че не взе участие във властта,

" Нямаме постове, само че поддържаме геополитическото болшинство, което е най-голямото до момента - 168 народни представители. Така ще бъде в това национално заседание ", съобщи той.

На това отговори Грозадн Караджов ( " ИТН " ):

" Излиза по този начин, че новото болшинство е евроатлантическо, а всички останали сме неевроатлантически и надали не сме проруски. " ИТН " е евроатлантически насочена групировка и в никакъв случай не сме защитавали решения, които да водят към нещо друго, с изключение на опазване участието ни в Европейски Съюз и увеличение ролята ни като страна в НАТО ".

След като Българска социалистическа партия, Има Такъв Народ и " Възраждане " напуснаха заедно, останалото болшинство стартира да реди управленията на комисиите, като всяко предложение бе съпроводено от овации.

Очаквайте подробности 
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР