Вече и на децата е ясно, че пандемията е извън

...
Вече и на децата е ясно, че пандемията е извън
Коментари Харесай

Заразен с ковид медик: България в момента е на нивото на Сомалия по контрол на инфекцията

Вече и на децата е ясно, че пандемията е отвън надзор в България.

Въпросът е дали осъзнавате кой има най-голяма виновност?

Аз, като болен от COVID-19, ще ви кажа: липсва всевъзможен мониторинг върху болните.

Докато в други цивилизовани страни задължават болните да употребяват приложения и всички други вероятни способи за инспекция, то при нас, през тези 14 дни, на дискотека да бях отишъл, никой нямаше да ми каже копче.

От РЗИ ми дадоха един хвърчащ лист и оттова нататък – нищо. Не съм им виждал лицето.

В началото ме инструктираха, че ще ме тестват след 14 дни. И това не се случи. Отне ми повече от 2 часа, с цел да се свържа с тях и да ми кажат за какво.

Миналата седмица са приели неуместно разпореждане, съгласно което хората, боледуващи в домашни условия, да излизат непосредствено от карантина, без да бъдат тествани. Направили са го под претекста да облекчат хората, само че в действителност най-хитро са си икономисали разноските по осъществяването на PCR тестове.

Сега си представете какъв брой заболели от COVID-19 хора ще си създадат тест по лично предпочитание, най-често – съпроводен със възнаграждение.

Аз още имам респираторни признаци и най-вероятно съм позитивен. Ще си направя тест. Препоръките на огромните здравни организации са за най-малко 10 дни карантина и още 3 дни при липса на симтоми.

В България тези рекомендации през днешния ден се одобряват за просто 10 дни карантина, в които никой не знае какво правиш, по какъв начин си, къде си.

Накрая тази „ карантина “ свършва и е напълно твой изборът дали да се изолираш още, в случай че имаш признаци, дали да си направиш тест, дали да пазиш близките.

Тоест, в случай че някой ви се оплаче от безскрупулен контрол над свободата му в България, лъже безапелационно.

България в момента е на равнището на Сомалия по контрол на разпространяването на зараза, въпреки и там случаите да са десетки хиляди по-малко.

Проф. Kostadin Angelov, по този начин ли се овладява пандемия?

Габриел Димитров, доктор във ВМА

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР