Вече е започнала писмената процедура в Съвета на ЕС на

...
Вече е започнала писмената процедура в Съвета на ЕС на
Коментари Харесай

Германия ще трябва да пести най-много газ в ЕС

Вече е почнала писмената процедура в Съвета на Европейски Съюз на регламента за понижение на потреблението на газ. За да бъде признат, е належащо квалифицирано болшинство на страните-членки.

Регламентът се подхваща за понижаване на зависимостта от импорт на синьо гориво от Русия и вероятността " Газпром " да спре или понижи още доставките си за още страни-членки.

До този миг Русия е прекратила подаването на газ към 12 страни от общността, измежду които и България.

Германия би трябвало да понижи безспорното си ползване на газ повече от всяка друга страна от Европейски Съюз, с цел да реализира задачата на Европейския съюз за икономии от 15% е заключението на Deutsche Presse-Agentur по данни от Европейската комисия.

Конкретно Германия ще би трябвало да спести съвсем 10 милиарда кубически метра газ от началото на август до март идната година, с цел да реализира задачата, избрана от страните от Европейски Съюз. Най-голямата стопанска система в Европа ще би трябвало да пести повече от другите в безусловно изражение заради относително високото си ползване на газ.

След Германия се подреждат Италия, където е належащо икономисване на малко над 8 милиарда кубически метра, следват Франция и Нидерландия с към пет милиарда кубични метра.

Като цяло Европейски Съюз би трябвало да спести към 45 милиарда кубически метра газ.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР