Вече е ясно кой ще прави остатъка от пътя Средногорци-Рудозем,

...
Вече е ясно кой ще прави остатъка от пътя Средногорци-Рудозем,
Коментари Харесай

Ясни са фирмите, които ще строят подходи към ГКПП Рудозем-Ксанти, но договори няма

Вече е ясно кой ще прави остатъка от пътя Средногорци-Рудозем, обход на Рудозем и виадукт на река Чепинска, които се явяват подходи към бъдещия Граничен контролно-пропусквателен пункт Рудозем – Ксанти. Договори за тях обаче Агенция „ Пътна инфраструктура “ още не подписва с изпълнителите. А построяването на самия граничен контролно-пропускателен пункт е пред край. Очаква се да е подготвен до не повече от два месеца.

Обектът е разграничен на две обособени позиции. Първата е за обходния път с обща дължина 2,4 километра. На първо място е класиран консорциум „ Път Средногорци – Рудозем ГФ 2020 “, състоящо се от компаниите „ Галчев Инженеринг “ ЕООД и „ Фармвил “ ЕАД.
Офертата на обединяването е за 6 564 898 лева без Данък добавена стойност (7,87 млн. лева с ДДС). Решението за избор на реализатор е от 2-ри февруари и не е обжалвано в Комисия за защита на конкуренцията, а срокът е изминал.
Фирма „ ИСА 2000 “ на смолянския предприемач Юлиян Инджов е кандидатствала за двете позиции, само че е отстранена от присъединяване, защото пликовете с ценови й предложения се били разпечатани. Такъв вид нарушаване е задоволително съществено съображение за премахване.

Отстранен е и консорциумът „ ПСИ Път ІІ – 86 “ сред компаниите „ ПС Инженеринг “ ЕООД, „ Пътища и мостове “ ЕООД и „ Друм Консулт “ ЕООД. Причина за това е несъответстващи на настоящото законодателство минимални гаранционни периоди на идните за създаване обекти. Фирмата „ Европейски пътища “ АД пък е отстранена поради липса на оферти по какъв начин да се изпълнят съответни действия като стадии от работата. 
За втората позиция – разработване на механически план и строителство на виадукт при км 134+380, предложения са подали единствено „ ИСА 2000 “ и „ Грома Холд “ ЕООД.
Това е мостово оборудване над река Чепинска, част обходния път на Рудозем към бъдещия Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Елидже “, с дължина 200 метра. До финала на процедурата стига единствено „ Грома Холд “ с оферта за 2 614 000 лв. без Данък добавена стойност (3 136 800 лева с ДДС).
Решението, с което сдружението е несъмнено за реализатор, е още от юни месец предходната година. Необяснимо обаче е за какво и до през днешния ден даже по тази позиция АПИ не е сключила контракта.
„ Грома Холд “ е с предходно название „ Ахромах “. Тя построи част от пътищата сред Смолян и Стойките през Пампорово и Превала.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР