Вече е ясно кой ще е първият съперник на Григор

...
Вече е ясно кой ще е първият съперник на Григор
Коментари Харесай

Григор Димитров започва срещу труден съперник в Париж

Вече е ясно кой ще е първият противник на Григор Димитров на Мастърса в Париж, който ще бъде и последният шампионат за Димитров за годината. Той ще се изправи против испанеца Роберто Баутиста Агут в шампионата на сингъл.
27-годишният Димитров, десети в света сега, стартира непосредствено от втория кръг, защото е подложен под номер 9 в главната скица. Баутиста Агут, 25-и в класацията на АТP, пък отстрани в първия кръг през днешния ден Стийв Джонсън (САЩ) с 6:4, 7:6 (2).
Хасковлията води с 2:1 победи против 30-годишния испанец, като за последно те се срещнаха през предходната година в Пекин и българинът надви със 7:6 (5), 4:6, 6:2. Двамата имат по 8 трофеи, като два от трофеите на Баутиста Агут са от този сезон, до момента в който през акцията до момента Димитров има единствено един край в Ротердам през февруари
Димитров по-рано през днешния ден напусна конкуренцията на двойки, откакто с колегата му Фабио Фонини изгубиха от Жан-Жулиен Ройер и Хориа Текау (Холандия/Румъния) с 6-7 (3-7), 4-6.
Въпреки неприятния сезон Григор Димитров резервира десетата си позиция в ранглистата на Мъжката тенис асоциация (АТР). Промени в Топ 5 не настъпват и Рафаел Надал остава водач, следван от Новак Джокович, Роджър Федерер, Хуан Мартин дел Потро и Александър Зверев. Първата ни ракета предходната седмица отпадна още в първия кръг на тенис шампионата във Виена, което единствено затвърди неприятното му показване през 2018 година.
Още информация за Григор Димитров може да получите в sportlive.bg
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР