Вече е ясно кой се опитваше да ме съветва да

...
Вече е ясно кой се опитваше да ме съветва да
Коментари Харесай

Слави Трифонов: Лена Бориславова лъже

Вече е ясно кой се опитваше да ме поучава да се откажа от конкуренцията, написа във фейсбук претендентът на ИНТ за шеф на централната банка Любомир Каримански

 

Недопустимо е държавното управление да се меси в една институция със 140-годишна история, като се споделя на Народното събрание кой е точният претендент. Това споделя във видео послание кандидатът  за началник на Българска народна банка Любомир Каримански от Има Такъв Народ във връзка думи на началника на кабинета на Кирил Петков Лена Бориславова по-рано през днешния ден пред Би Ти Ви.

 

 

" Никой не е упълномощаван да приказва от името на обединението. Не е имало среща на съдружните сътрудници. Внушенията на този почитан чиновник са клюки. Вече стана ясно кой се опитваше да ме посъветва да се откажа от Българска народна банка ", споделя още Каримански.

Обръщението му е обявено във фейсбук профила на Слави Трифонов, видя 24 часа. Той написа следното: 

Днес в две телевизионни изявленията ръководителят на Народното събрание Никола Минчев и началникът на кабинета на държавното управление Лена Бориславова обявиха, че претендентът на ръководещата коалиция за гуверньор на Българска народна банка е Андрей Гюров. А това е неистина - ръководещата коалиция няма обединен претендент. Има двама претенденти.
В предаването " 120 минути " по bTV началникът на кабинета стигна още по-далеч, прекрачи своите пълномощия, и изрече внушения и клюки по адрес на Любомир Каримански.
Внуши, че господин Каримански има съмнителни петна в своята биография и в случай че той бъде определен за шеф на Българска народна банка, а не Андрей Гюров, ще има " второ КТБ ".
Тъй като моята работа сега е да вардя стабилността на обединението, няма да давам отговор аз.

" Кандидатурата, зад която аз стоя, както и двама от съдружните ни сътрудници, е тази на господин Гюров. За нас това е претендентът с безупречна известност, който няма съмнителни петна в биографията си, не е работил в банкови институции, които имат ниски резултати на стрес проби и не може да му се вмени, че не е упражнил надзор. Той ще има смелостта да организира банкова регулация, от която има потребност. България няма потребност от второ КТБ ", съобщи по-рано през днешния ден представителят на държавното управление Лена Бориславова в предавенето на Би Ти Ви " 120 минути ". Според нея, в случай че не бъде определен Андрей Гюров, ще има съществено подозрение върху желанието за надзор в банковата система.

По-рано през днешния ден пред Нова тв ръководителят на Народното събрание Никола Минчев съобщи: " Има Такъв Народ още от 46-ия парламент стартират господин Любомир Каримански за поста, само че той не е претендент на ръководещата коалиция. По-скоро това е Андрей Гюров. Виждаме в Гюров едно доста уместно лице за Българска народна банка в този миг. Той има академичната и професионалната подготовка. Работил е в западни институции от банковия и финансов бранш. Има безукорен обществен имидж. Изпълва всички нужни предпоставки да заеме поста в миг, в който България се е насочила към еврозоната. Това, което виждам в него, ме кара да съм спокоен, че в случай че този човек отиде отпред на Българска народна банка, ние ще имаме персона, която ще ръководи банковата ни система по един безусловно почтен метод ”.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР