Вече е ясно кой е събрал най-голяма подкрепа в конкурса

...
Вече е ясно кой е събрал най-голяма подкрепа в конкурса
Коментари Харесай

Определиха победителя в конкурса за омбудсман

Вече е ясно кой е събрал най-голяма поддръжка в състезанието за омбудсман в Пловдив. Както съобщихме, през днешния ден се организира събеседване със седмината претенденти за поста.

Бившият ръководител на Общинския съвет - юристката Савина Петкова, е класирана преди всичко в конкуренцията, научи " Марица ".



Петкова води пред останалите шестима претенденти, които се явиха на събеседването през днешния ден в постройката на локалния парламент.

Второ място получава юристът Христо Паунов, учител в ПУ „ Паисий Хилендарски”. Той не за първи път кандидатства за омбудсман, а и същата задача извършва в Университета.

От комисията отхвърлиха детайлности за конкуренцията, а ръководителят Ангел Славов увери, че протоколът ще бъде оповестен до ден – две. Кандидатите са съществени, ние си свършихме добре работата, разяснява в резюме съветникът.

Кандидатите бяха препитани като на конвейер от 7-членното жури, в което вземат участие единствено общински съветници.

Точно в 9 часа сутринта пред комисията застана Савина Петкова, защото първа беше подала документи. Лаконично сподели, че съветниците се държали правилно и основно са я питали за персоналната мотивация да бъде омбудсман.

След половин час, каквото време дефинираха за събеседването, извикаха някогашната зам.-кметица на регион „ Северен” Лариса Кътова. За удивление, тя излезе от залата след 15 минути и също изглеждаше леко учудена, че от журито нямаха въпроси.



Запознати с „ кухнята” на Общинския съвет допускат, че стартира идващият стадий – совалки сред секрети лобита в интерес на един или различен претендент, които нормално се образуват при всеки по-сложен избор.

Най-трудното следва в локалния парламент, тъй като са нужни най-малко 34 гласа, с цел да бъде определен омбудсман от общо 51 съветници.Преди пет години в Пловдив не съумяха да се схванат, във Варна също затова няма определен титуляр.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР