Вече е ясно кои атлети ще могат да се възползват

...
Вече е ясно кои атлети ще могат да се възползват
Коментари Харесай

Световната атлетика определи критериите, по които ще може да се кандидатства за финансова помощ

Вече е ясно кои спортисти ще могат да се възползват от фонда в размер на 500 000 $, който беше основан от Световната атлетика, с цел да помогне на професионални спортисти, които изпитват финансови усложнения поради пандемията на ковид.

Критериите за допустимост и процесът на кандидатстване на спортисти, търсещи поддръжка посредством фонда на Световната лека атлетика бяха оповестени.

Миналия месец управителният орган по лека атлетика разгласи, че е основан фонд от 500 000 щатски $ за поддръжка на професионални спортисти, изгубили забележителна част от приходите си заради прекъсването на интернационалното съревнование през тази година вследствие на пандемията на ковид.

Създадена е работна група, която да управлява разпределението на средствата, а президентът на Световната атлетика Себастиан Коу, който ръководи работната група, споделя: “Световната атлетика отпусна забележителна сума за фонда и се надяваме да съберем повече посредством частни дарения от другари на нашия спорт, само че стана явно, че ресурсите би трябвало да са ориентирани към спортисти, които евентуално ще се състезават на Олимпийските игри в Токио следващата година и в този момент се борят да заплащат за съществени потребности заради загуба на приходи по време на пандемията.

Управляващият орган дефинира следните критерии за допустимост:
- Трябва да се се класирали за Олимпийските игри в Токио 2020
- Никога да не са имали нарушаване на антидопинговите правила
- Трябва да са в положение да показват оправдана потребност от богатство посредством забележителна загуба на приходи през 2020 година спрямо 2019 година

Световната атлетика добави, че следните спортисти няма да имат право да аплайват:
- Тези, които са в топ 6 в своята дисциплинираност в международната класация
- Тези, които са финиширали в първите 6 позиции на всяко Gold Label Road Race през 2019 година
- Тези, които са спечелили над 6000 $ наградни пари от Диамантената лига през 2019 година

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР