Вече е ясно кога ще бъде реализирана идеята за премахване

...
Вече е ясно кога ще бъде реализирана идеята за премахване
Коментари Харесай

Евтиният роуминг в Сърбия и Македония – най-късно другото лято

Вече е ясно по кое време ще бъде осъществена концепцията за унищожаване на извънредно скъпия роуминг в страните от Западните Балкани. По концепцията, за която стана известно преди няколко седмици, към този момент е работено и много от стъпките са преминати. Това стана ясно от думите на министъра на превоза, осведомителните технологии и известията Ивайло Московски. Той чака таксите от по 7-8 лв. за минута диалог действително да бъдат понижени по време на българското председателство на Съвета на Европейски Съюз.

" Имаме към този момент подготвени и готови меморандуми с всички страни от Западните Балкани за отпадане на роуминга. Ще стартираме процеса с Македония при визитата в Струмица ", съобщи в Народното събрание Московски, цитира Нова телевизия БГНЕС. На 23 ноември в града ще има взаимно съвещание на нашето и македонското държавни управления. Той добави, че на равнище Брюксел евентуално нещата ще лишават повече време, само че ние като страна ще изпреварим този развой.

Според него това са меморандуми на държавно равнище, не на европейско, т.е. договорености на нашата страна със съответната страна от Западните Балкани.

" Това планува зелена светлина за операторите да понижат цените за гласови, текстови известия и интернет, което значи понижаване на цените на роуминга. Реалистично е да чакаме отпадането на роуминга за страните от Западните Балкани по време на Българското председателство ", акцентира Московски.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР