Вече е ясно какво е правил в Балкана 38-годишният врачанин

...
Вече е ясно какво е правил в Балкана 38-годишният врачанин
Коментари Харесай

38-годишният охранител Светлин Димитров - Хлебарката е загинал в гробището на мутрите във Врачанския Балкан

Вече е ясно какво е правил в Балкана 38-годишният врачанин Светлин Димитров-Хлебарката, който през вчерашния ден падна по безразсъден метод в бездна близо до почивната станция на АЕЦ „ Козлодуй “, научи извънредно организация BulNews.

Дупката носи името „ Невестина бездна “ поради легендите, които я свързват с турското иго.  Тя не е единствената в планината. Врачанският Балкан е посипан с голям брой понори, за които се приказва, че са погълнали много хора през годините на Прехода.

Затова и някои назовават мястото " Гробището на мутрите ".

Според " Бул нюз " Светлин Хлебарката намерил на това място в планината два златни пръстена. Мъжът, който работи като охранител в локалната компания, разказал за находката на един от шефовете си  и решили дружно да се върнат на същото място и да ровят за прикрито богатство. 

Така през вчерашния ден в следобедните часове двамата се качили в Балкана и отишли там, където били извадени двата пръстена. След като стигнали, Хлебарката изискал да покаже на шефа си какъв брой дълбока дупка има наоколо и като доказателство решил да хвърли камък в нея. Приближил се до ръба, само че сега, в който замахнал, се подхлъзнал и тръгнал да пада. С последни сили се опитал да се задържи, само че не съумял и полетял в пропастта. Шефът му веднага подал сигнал на тел. 112 и изчакал на място идването на полицията и планинските спасители. Малко по-късно при него пристигнали брат му Лъчезар и няколко фирмени охранители.
Късно нощес избавителният екип от София се спуснал в дупката, която била с диаметър към 3 м. и извадил тялото на Хлебарката. За страдание той е умрял на място поради получените контузии, несъвместими с живота.
Днес би трябвало да бъде осъществена аутопсия на починалия охранител.

Това не е първият случай търсачи на съкровища да си отиват по подобен метод. Преди към 15 години иманяр падна в дълбока понора край Божия мост при издирването на заровено имане. Във Враца се приказва за още няколко случая, в които хора са отишли да копаят в Балкана и не са се върнали, а всичките са изчезнали в региони с дълбоки дупки.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР